continuaran governant

Després de quasi dues setmanes d’intenses negociacions polítiques, s’ha aconseguit la signatura a Castelló de l’anomenat acord de Fadrell, entre el PSPV, Compromís i la coalició de Castelló en Moviment i Esquerra Unida. El pacte permetrà a Amparo Marco de tornar a tenir la batllia de la ciutat els quatre anys vinents, amb un acord que inclou representants de totes tres formacions.

El nou equip municipal es defineix progressista, feminista i sostenible, segons que han destacat en la signatura del programa. L’acord pren el nom de l’ermita emblemàtica de la ciutat. Tots tres partits polítics han volgut simbolitzar el canvi que implica el nou govern, un equip on per primera vegada hi haurà Podem.

El programa del nou govern municipal inclou cinc àrees bàsiques, que van de ‘la ciutat de les persones’ a convertir Castelló en una ‘capital ecològica i sostenible’. Es crearà una regidoria de Feminisme i LGTBI, conduïda per la regidora de Compromís Verónica Ruiz, i una altra de Transició Ecològica, a càrrec de Fernando Navarro, de Castelló en Moviment. A més, hi té un pes fonamental el portaveu del govern municipal, el socialista Rafa Simó, que també s’encarregarà d’Ordenació del Territori i Urbanisme.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.