El Ministeri d’Educació espanyol ha accedit a retardar l’aprovació del decret de revàlida a l’ESO i al Batxillerat. ‘Hem aturat el desenvolupament de la revàlida’, ha dit la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, a la sortida de la reunió de la Conferència Sectorial d’Educació que s’ha fet a Madrid. El ministre Íñigo Méndez de Vigo ha dit que es constituiria un grup de treball amb les comunitats per a ‘resoldre dubtes’. Rigau ha afegit que Méndez de Vigo també s’havia avingut a tractar en una reunió bilateral les ajudes de 6.000 euros per a les famílies que haguessin d’escolaritzar els fills a l’escola privada per fer-ho en castellà.

La consellera d’Enseyament ha explicat que el Reial Decret d’Avaluació només regularia la primera part de primària i que la part que feia referència a quart d’ESO i a Batxillerat restaria ‘sense desenvolupar’. ‘S’ha de posar en valor perquè era una llosa’, ha assenyalat Rigau, i ha afegit que ara s’obria un període per aconseguir que aquesta avaluació tornés a ser de les comunitats.

Irene Rigau també ha destacat que el ministre d’Educació espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, s’havia obert a tractar en una reunió bilateral l’ajut de 6.000 euros per a les famílies que haguessin d’escolaritzar els fills a l’escola privada per fer-ho en castellà. En conseqüència, ha explicat que mirarien d’introduir una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a retirar la partida que preveuen els comptes.

Davant els mitjans, també ha assenyalat que gran part dels consellers havia expressat els seus dubtes sobre la implantació de la Formació Professional Bàsica. ‘Tothom està d’acord que no és la solució millor’, ha explicat Rigau, i ha afegit que havien acordat de treballar conjuntament per observar ‘les mancances i la implantació’. ‘Cal aprofundir’, ha conclòs.

Íñigo Méndez sosté que no es retardarà l’aplicació de la LOMCE
El ministre d’Educació espanyol ha comparegut als mitjans un cop acabada la conferència sectorial i ha començat la seva intervenció traslladant un missatge de ‘tranquil·litat’ a la comunitat educativa: ‘El curs 2015-2016 començarà amb total tranquil·litat a totes les comunitats autònomes’.

Igual que va fer unes quantes setmanes enrere a una comissió al congrés, Méndez de Vigo ha assegurat que el calendari d’aplicació de la LOMCE es portaria a terme sense entrebancs perquè així ho preveia la llei. ‘Quan es defensa l’estat de dret es defensa totalment i no per parts’, ha assenyalat.

Així mateix, el ministre considera que el sistema d’avaluacions és ben pensat i sòlid, però ha assegurat que vol continuar escoltant les comunitats autònomes i els docents per les diferències sorgides respecte de les revàlides a l’ESO i al Batxillerat. També ha remarcat que això no representava cap retard per a l’aplicació de la LOMCE, perquè el desenvolupament era previst per al curs 2017-2018. Això sí, ha volgut deixar clar que la revàlida de primària entraria en vigor el pròxim curs tal com era previst.

Més informació: Front comú dels consellers de Catalunya, País Valencià i les Illes contra la LOMCE

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.