diferències

Compromís i el PSPV han reprès en les últimes hores les negociacions per acordar un govern de coalició entre totes dues formacions a l’ajuntament de València. Després d’un primer contacte ahir a la tarda, la comissió negociadora que integren membres dels dos partits s’ha reunit de nou avui per possibilitar el consens, segons ha pogut saber Europa Press. La reunió celebrada el dimarts de la setmana passada va acabar sense que hi hagués data per a una pròxima trobada.

Aleshores, la portaveu socialista al consistori i secretària general del PSPV a la capital valenciana, Sandra Gómez, va assenyalar que el seu partit ‘mai donaria per trencades les negociacions’ malgrat va reconèixer que estaven parades i va admetre que hi havia ‘una deterioració de la relació’ entre Compromís i els socialistes. Gómez va demanar a l’alcalde de Compromís, Joan Ribó, i a la seva coalició ‘sinceritat, confiança i lleialtat.’

Ribó, al seu torn, va afirmar que ‘per avançar en negociacions és imprescindible no introduir notícies falses i és imprescindible un mínim de lleialtat’ i posteriorment es va mostrar “segur” que en uns dies s’arribaria a un acord de govern municipal entre Compromís i el PSPV per dirigir la ciutat entre 2019 i 2023.

L’acord s’ha de tancar en breu, atès que dimecres vinent, 17 de juliol, se celebrarà el ple d’organització de l’ajuntament en el qual ha d’aprovar-se la composició de la corporació local per a la nova legislatura. Inclou el vistiplau sobre qüestions com el nombre d’àrees de govern, la distribució d’aquestes entre els edils que ho integrin, les comissions informatives i la seva composició i el número i nomenament d’assessors.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.