requisit

Nou enfrontament entre els socis del Botànic. Primer va ser la taxa turística i ara és la supressió del requisit lingüístic per als funcionaris. Compromís no veu amb bons ulls la decisió de la Conselleria de Justícia dirigida per Gabriela Bravo d’eliminar de la llei de funció pública l’entrada en vigor automàtica del requisit lingüístic. El síndic de la coalició, Fran Ferri, ha dit que la decisió de la conselleria de Justícia no té res a veure amb les indicacions de l’informe del Consell Jurídic Consultiu (CJC) i que, amb aquesta decisió, s’aparta del pacte del Botànic. L’informe del CJC no qüestiona que es demani el requisit, sinó que en critica la forma.

El síndic lamenta que la conselleria hagi usat l’informe per a eliminar l’article que preveu l’aplicació automàtica del requisit en el termini d’un any d’ençà de l’entrada en vigor de la norma, si abans no s’han desenvolupat els reglaments que marcaran els nivells exigits a cada grup de treballadors públics. En concret, s’ha referit a la part del document en què el CJC diu que s’han d’unificar els terminis mencionats en la llei per a desenvolupar-los i que s’ha d’aclarir en el text si caduca la capacitat reglamentària del consell al cap d’un any de l’entrada en vigor de la llei

Per a Compromís, cap d’aquests elements no es contradiu amb l’aplicació automàtica del requisit i per això esperen que, una vegada aclarit què proposa l’informe del CJC, la conselleria es desdigui d’aquesta decisió que encara no s’ha concretat en el projecte de llei de la funció pública.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.