BRUSSEL·LES, 20 (EUROPA PRESS)

La Comissió Europea manté la seva intenció d’anunciar dimecres que ve, 27 de juliol, la quantia de la multa a l’estat espanyol i Portugal per dèficit excessiu, però ha anunciat que ajornarà ‘probablement fins després de l’estiu’ la seva proposta sobre el percentatge de fons europeus que han de ser congelats a aquests dos països.

‘He sabut aquest matí que el Parlament Europeu ha demanat un diàleg estructurat sobre aquest assumpte, per la qual cosa probablement haurem de tornar a tractar-lo després de la parada estiuenca’, ha explicat el vicepresident de la Comissió Europea, Maros Sefcovic, en al·lusió a la congelació de fons.

Brussel·les també presentarà dimecres que ve la seva proposta revisada sobre el camí fiscal que hauran de seguir Madrid i Lisboa per tornar a situar el dèficit públic per sota del 3%, segons han aclarit fonts europees.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb