Bloc i País (BiP), corrent sobiranista de Més Compromís, ha instat la direcció que lidera Àgueda Micó a assumir responsabilitats arran del relleu de Fran Ferri com a síndic de Compromís a les Corts, que consideren “molt mala gestió”. “Després que haja passat tot Nadal amb l’especulació sobre si Vicent Marzà deixaria la conselleria per a assumir la sindicatura, amb els moments tan delicats de la covid que vivim, i la marxa enrere final, sense consultar amb el grup parlamentari la decisió i filtrada a premsa amb acusacions de ‘traïció’ per part de la secretaria general que s’han pogut llegir, Vicent Fernàndez i Capilla, coordinador de BiP, ha demanat la dimissió dels o les responsables, per coherència i per haver afeblit el projecte en un moment clau”, diuen.

En aquest sentit, demana: “Si fins i tot la direcció no es creu el que fa, si hi ha dubtes i acusacions de ‘traïció’ en la permanent, si tenen un lideratge feble com el de Marzà… no és hora d’un congrés extraordinari?”.

Assenyalen que la decisió que Més Compromís proposi Papi Robles com a relleu de Fran Ferri es va prendre en l’executiva permanent, formada només pels caps d’àrea. “Si l’executiva plenària està formada per 46 membres electes en el congrés més un altre número de membres nats, amb veu però sense vot, aquesta executiva permanent només és formada per una mitja dotzena de membres. És a dir, Àgueda Micó se sent ‘traïda’, segons ella mateixa explica en premsa, pel seu nucli més estret de confiança; un nucli que és només de la seua tria, ja que no va haver cap integració de la candidatura crítica que va eixir derrotada en el passat congrés nacional.”

En definitiva, en paraules de Fernàndez i Capilla, “s’ha demostrat que laminar la crítica interna no és un bon negoci, sinó que només porta a afeblir el partit”. “Des de BiP pensem que el o la responsable de tota la mala gestió d’aquest afer tan delicat hauria de dimitir i la direcció s’hauria de plantejar un canvi de rumb, ja que no té sentit continuar encabotant-se a vetar la gent més preparada, com la nostra companya Mònica Àlvaro, simplement perquè no és de la seua corda”, acaben.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.