El vice-president de les Illes, Biel Barceló, ha comparegut avui voluntàriament a la Comissió d’assumptes generals i institucionals per donar explicacions sobre els contractes de MÉS que han costat el càrrec a l’ex-consellera de Transparència Ruth Mateu. Barceló ha assegurat que va advertir Jaume Garau, el seu ex-cap de campanya, que no optés a contractes de la conselleria.

‘Esperava que es compliria la regla no escrita basada en el seny i el sentit comú, que diu que el meu ex-cap de campanya no hauria d’haver estat convidat i que ell no s’hi hauria d’haver presentat,’ ha explicat. A una empresa de Garau se li va adjudicar un contracte per valor de 55.000 euros, que no va ser publicitat de manera pública.

El vice-president ha lloat la carrera professional del seu ex-cap de campanya i ha afirmat que li va oferir el càrrec de director general. En cap moment, Barceló ha culpabilitzat els seus col·laboradors sobre la contractació: ‘Entenc que els meus directors generals volguessin contractar els millors’.

Barceló ha titllat l’adjudicació d’error polític i ha assegurat que els contractes de MÉS és ‘una suma de fets aïllats que responen a procediments de contractació de diferents gestors que actuaven de bona fe i a favor del bé comú’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb