Ribó promet d’obrir les biblioteques vint-i-quatre hores en època d’exàmens i construir un centre de salut a la Saïdia

  • La campanya "Riboluciona València" passa avui pels barris de Marxalenes i Patraix

VilaWeb
EFE
13.05.2023 - 14:45
Actualització: 13.05.2023 - 17:53

El batlle de València i candidat de Compromís a les eleccions municipals, Joan Ribó, diu que obrirà les biblioteques municipals les vint-i-quatre hores en època d’exàmens i destinarà un solar de la Saïdia per al nou centre de salut.

La campanya “Riboluciona València” passa avui pels barris de Marxalenes i Patraix, on el batlle i els candidats de Compromís a l’ajuntament expliquen el programa electoral i escolten les propostes veïnals.

Sobre la proposta d’obrir les biblioteques municipals les vint-i-quatre hores en època d’exàmens, Ribó ha dit que era una demanda que els joves sempre proposaven per facilitar-los l’estudi i que engegaran si la ciutadania revalida la batllia Compromís.

Ribó, que traslladarà aquesta proposta al veïnat de Patraix aquesta vesprada, considera que estudiar a casa a vegades és difícil, i per això diu que vol posar-ho fàcil i ajudar els estudiants. En la proposta de Compromís per València, aquests períodes extraordinaris d’obertura serien per als exàmens universitaris del gener i el juny i els períodes previs a selectivitat, tot i que s’avaluarà si cal ampliar-los en uns altres moments de l’any.

D’una altra banda, la candidata de Compromís Papi Robles diu que si guanya les eleccions destinaran un solar en l’encreuament dels carrers de Just Ramírez amb el del Doctor Olóriz per al nou centre de salut del districte de la Saïdia. “No té sentit que, tenint sòl municipal disponible i al qual no cal canviar la seva qualificació urbanística, la Generalitat pague un lloguer en un baix d’un edifici per prestar aquest servei a la ciutadania”, ha explicat.

El centre de salut actual és en un local de planta baixa d’un edifici residencial del 1979, que ocupa una superfície que podria ser comercial, al carrer de Just Ramírez. La solució que proposa Compromís és la construcció d’un edifici en la parcel·la qualificada de Sistema Local d’Edificis Públics just al costat, a l’anomenada Unitat d’Execució Doctor Olóriz. “Les usuàries i usuaris del districte guanyarien un edifici dedicat a la salut de quatre plantes, que permetria d’ampliar els serveis que presta actualment el centre de salut i, a més, modernitzar unes instal·lacions que es mereix el veïnat de la Saïdia”, ha indicat la número 2 de la llista.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any