Editen material multimèdia per acostar Dalí a tots els públics.

VilaWeb
Redacció
10.12.2003 - 23:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Fundació Gala-Salvador Dalí i l’empresa Barcelona Multimèdia han editat un DVD sobre la vida i l’obra de Salvador Dalí i dos jocs en suport CD-Rom amb l’objectiu d’ajudar els alumnes d’educació primària i secundària a interpretar l’univers dalinià.

Les tres noves propostes audiovisuals tenen per objectiu difondre i explicar l’univers dalinià a través de la tecnologia més avançada i “aproximar-lo als més joves d’una manera que pugui resultar divertida i interessant”, segons ha declarat la comissària de l’any Dalí, Montserrat Aguer. El material multimèdia s’ha editat en cinc llengües (català, castellà, anglès, francès i alemany) i, actualment, s’està estudiant la seva edició en japonès, xinès i rus.

El DVD porta per títol: “Dalí per Dalí” i representa un complement audiovisual a les edicions de la Fundació per a l’any 2004 a través del qual es poden conèixer la vida i l’obra de Dalí, tractada aquí amb una minuciositat rigorosa. Sobre la banda sonora del compositor Marc Dalmases, Carme Calvell narra la vida del pintor, mentre Toni Pujos li dóna veu. A través d’ells es donen a conèixer les obres més significatives de Dalí i els seus significats.

“Dalí per Dalí” repassa la vida del geni empordanès i la seva trajectòria artística i ofereix visites virtuals pels espais dalinians, un diccionari que defineix els símbols més recurrents en l’obra daliniana i un comentari de les obres mestres del pintor.

Els jocs en suport CD-Rom, “Dalí o el somni de la mosca” i “Els jocs de Dalí” pretenen “aproximar l’artista als nens d’avui a través del que més utilitzen, és a dir, a través dels vídeo jocs”, segons que ha explicat l’editor de Barcelona Multimèdia, Toni Matas. “Dalí o el somni de la mosca” va destinat als alumnes d’educació secundària, mentre que “Els jocs de Dalí” es dirigeix als de primària.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any