La policia municipal de Sabadell dissol una festa il•legal que ha provocat incidents de diferent consideració a la ciutat

VilaWeb
Redacció
02.01.2003 - 00:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La policia municipal de Sabadell ha dissol ahir al matí una concentració de més de 5.000 persones i prop de 1.200 vehicles de la zona a l’entorn de la Torre de l’Aigua, Covadonga i Raval d’Amàlia. Els incidents van començar ahir cap a les vuit de la tarda quan es va observar la presència a diferents punts de la ciutat de grups de joves, molts d’ells amb estètica radical i la immensa majoria de nacionalitat francesa. Alguns d’aquests grups van començar a provocar problemes d’incivisme i petits altercats a prop de mitjanit.

La central de comandament de la policia municipal va rebre diferents trucades de col•lapses circulatoris a diversos lloc de la ciutat com, per exemple, la plaça Espanya, l’Eix Macià, la Carretera de Caldes i d’altres punts de la zona sud. Vàries dotacions de la Policia Municipal es van desplaçar a aquests punts i es va poder comprovar que es tractava de caravanes de desenes de vehicles –particulars, camions, autobusos i furgonetes- amb matrícula francesa, que es dirigien en direcció a la Gran Via, a l’alçada del carrer Vilarrubias.

La policia municipal va comprovar que a la ctra de Caldes la circulació estava totalment tallada a l’alçada del Raval d’Amalia i Can Buxó. Concretament, al costat del riu Ripoll, hi havia més de 5.000 persones participant en una festa il•legal. L’estacionament de centenars de vehicles a ambdues bandes i la gran quantitat de cotxes que pretenien entrar a la zona de la festa va provocar greus problemes de circulació.

A la una i quart de la matinada, mentre es procedia a reanudar la circulació, un grup de persones van començar a llançar pedres i ampolles contra els agents de la grua que van haver de repel•lir l’agressió. Davant aquesta situació es va demanar recolzament a les unitats centrals del Cos Nacional de Policia de Barcelona i a Mossos d’Esquadra, per tal d’intentar controlar els aldarulls.

Els Mossos d’Esquadra van comunicar que no tenien efectius per enviar i des del Cos Nacional de Policia es van fer arribar 7 furgonetes des de Barcelona a les tres de la matinada. Quan van arribar aquestes unitats els principals problemes s’havien controlat i, per tant, les furgonetes van tornar a Barcelona. Abans, però, pel control dels aldarulls va ser necessari recórrer a algunes càrregues amb material antidisturbis i alguns agents van resultar lesionats de caràcter lleu com a conseqüència del llançament de pedres i ampolles. Es va controlar la situació però sense dissoldre la festa il•legal per tal d’evitar més disturbis i enfrontaments.

La policia va tallar la carretera de Caldes des de la Gran Via fins a La Salut i va donar avís a la policia local de Sentmenat per tal de tallar l’accés a la carretera. La carretera ha estat tallada tota la nit, procedint en algun moment a obrir el trànsit.

La festa s’ha perllongat durant tota la nit el que ha provocat que, tant al lloc com a l’Hospital de Sabadell, s’hagin hagut d’assistir persones lesionades a conseqüència del llançament d’ampolles i per sobredosi de drogues, tipus LSD. En total, unes deu assistències. També s’hi ha desplaçat el VAM i diferents ambulàncies per atendre la gran quantitat de gent que s’ha congregat al lloc de la festa.

Des de aquesta hora i fins que ha finalitzat el desallotjament

A les cinc de la tarda ha acabat tota l’operació i la policia municipal –que ha hagut de duplicar torns- ha anat acompanyant els vehicles fins la sortida de Sabadell.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any