Presentació de “El regust de l´immortal” d´Octavi Franch a Mollerussa.

VilaWeb
Redacció
13.12.2001 - 08:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Com una novel.la amb un discurs politicament incorrecta va definir Josep Borrell l´obra guanyadora del 13è Premi de Novel.la Breu Ciutat de Mollerussa.
L´escriptor i critic literari, a més de membre del jurat del Premi, va destacar tres punts que fan interessant la novel.la. Per un cantó el contexte en que es situa l´acció. La República dels Països Catalans. Una megapotència europea, com també va assenyalar l´autor de l´obra, Octavi Franch, sorgida després d´una 3ª Guerra Mundial i una posterior guerra amb l´Estat espanyol, Italia i França. Borrell va destacar el xoc que això crea en el lector entre la idea actual que tenim de Catalunya i el que pinta la narració. A més, ho situa en un temps, el 2039, que el podem projectar mentalment.
En segon lloc va destacar l´estil narratiu. Va destacar el domini per part de l´autor, de la tècnica de la narració. Hi ha una succcesssió trepidants de fets i això dóna una sensació de realitat.
Per últim va destacar la ironia i humor que hi ha a la novel.la i va destacar el tractament paròdic dels personatges institucionals.
Per la seva part Lluís Pagès, de Pagès editors, va comentar que els premis literaris serveixen per seleccionar entre la gran oferta literaria existent.
En el seu torn, Octavi Franch va dir que la novel.la la va escriure a mitjans del 1999. Va destacar que era una obra de ciencia ficció pura i dura. També va assenyalar la influència del cinema nordamericà i del còmic en les seves obres. Això les feia molt visuals i que es visquès l´acció.
Per últim, Toni Bosch, alcalde de Mollerussa, va destacar l´esforç editorial de Pagès editors per tindre publicada i distribuida la novel.la tant aviat. En aquest punt Franch va constatar que la novel.la ja es podia trobar en moltes llibreries de Barcelona.
El regust de l´immortal” ha estat publicada dins la col.lecció Lo Marraco.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any