Una panoràmica del Mont Blanc és la foto més gran del món

  • Impresa, ocuparia tot un camp de futbol · Una eina interactiva permet navegar-hi i veure'n el detall

VilaWeb
Redacció
31.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La muntanya més alta de la Unió Europea, el Mont Blanc, és la protagonista de la fotografia més gran feta mai. Es tracta d’una imatge creada a partir de 70.000 fotografies, fetes durant 35 hores a una altitud de 3.500 metres d’altitud. L’autor, Filippo Blengini, i el seu equip han publicat la imatge a in2white.com, una pàgina que permet navegar per tota la fotografia. L’usuari pot veure el panorama general i també apropar-se i veure els detalls de la muntanya.

La captura de les fotografies va suposar trenta-cinc hores de feina i la post-producció encara va durar més, dos mesos. La imatge final, si s’imprimis a 300 ppi, tindria la mateixa mida que un camp de futbol.

A més de l’altitud i la dificultat d’accedir a un dels punts més alts d’Europa, la producció de la fotografia va haver de superar més desafiaments, com ara la il·luminació o la temperatura de l’indret (uns -10ºC).

A més de la imatge, l’equip de vint persones que va treballar-hi també van aconseguir d’enregistrar un vídeo que mostra com va anar el procés:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any