Albergínies farcides de carn

  • Del llibre 'Les espècies. 80 receptes d'aquí i de tot arreu' (Cossetània)

VilaWeb
Redacció
13.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘En aquesta recepta hem agermanat un plat de la nostra cuina tradicional, les albergínies farcides de carn, amb la cuina magrebina, de la qual hem manllevat el farciment, el koftet tahina, que és una carn picada cuita al forn amb tahina, un plat emblemàtic del nord d’Àfrica, en la més genuïna tradició dels beduïns algerians. La tahina és una pasta feta amb llavors torrades de sèsam, llimona, all, aigua i sal que és fàcil de trobar a les botigues de dietètica.’ Ho expliquen Núria Duran, Teresa Correig i Mònica Pascual, autores del llibre ‘Les espècies. 80 receptes d’aquí i de tot arreu‘ (Cossetània).

Ingredients per a 6 persones:

3 albergínies
1 kg de tomàquets madurs
un ramet d’alfàbrega
100 g de mozzarella
100 g de formatge parmesà
Per al farciment:
½ kg de carn picada de vedella i porc o de xai
1 ceba grossa
2 cullerades de julivert picat
¾ parts d’un vas de tahina
½ vas de vinagre
1 culleradeta de comí en pols
1 culleradeta de nou moscada ratllada
1 culleradeta de canyella
½ culleradeta de pebre vermell picant
1 pessic de pebre negre

Elaboració:

En una safata d’anar al forn, poseu-hi les albergínies senceres untades amb oli. Entreu la safata al forn a 200 °C i deixeu-la-hi uns 20 minuts, girant les albergínies de tant en tant fins que la pell s’hagi estovat. Un cop tretes del forn i fredes, elimineu-los el mànec i talleu-les pel mig de dalt a
baix. Amb una cullera i amb compte de no trencar la pell, buideu les dues terceres parts de la polpa, que en aquest plat no s’aprofita.

En un recipient, poseu-hi la tahina, el vinagre i una mica de sal. En un altre recipient, barregeu la carn picada i la ceba trinxada, el julivert i totes les espècies. Bateu bé el contingut del primer recipient fins que s’espesseixi un mica i aboqueu-hi el contingut del segon recipient.

Ompliu les meitats de les albergínies i col·loqueu-les en una safata d’anar al forn untada d’oli.

Peleu els tomàquets, tritureu-los i afegiu-hi unes quantes fulletes d’alfàbrega a bocins, per obtenir una salsa que no s’ha de coure. Aboqueu-la damunt de les albergínies, i a sobre poseu-hi la mozzarella i el formatge parmesà ratllat. Enforneu a 220 °C i deixeu coure les albergínies farcides uns 30 minuts. Gratineu-ho i serviu-ho ben calent.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any