Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  11.03.2014  00:20

La mort de Joan A. Martínez trasbalsa el món de la dolçaina

El soterren aquest dimarts, a les onze del matí

Men?ame
 

Avui dimarts es fa a Bocairent el soterrar de Joan A. Martínez, mort diumenge passat de manera sobtada als 53 anys d'edat, Joan A. Martínez era un dels referents de la recuperació i la difusió de la música de dolçaina al País Valencià. Juntament amb els d'Enric Gironés i Xavier Richart, el seu nom va lligat als inicis de moltes escoles de dolçaina de les Comarques Centrals Valencianes. El seu treball, com reconeix la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters, va influir de manera molt directa en grups com la Xafigà de Muro.

Va ser el primer director del grup de Xirimiters i Tabaleters l'Aljub de Bocairent, el seu poble, fundat l'any 1994. També fou mestre a escoles de dolçainers d'Alcoi i de la Vall d’Albaida, i ocupava la plaça de professor de dolçaina del Conservatori Municipal d’Albaida, lloc on es va oferir per primera vegada l'ensenyament reglat d'aquest instrument tradicional.

El soterrar es farà a les onze del matí.