Piulets ‘post mortem’

  • Neix una aplicació per a mantenir actiu un perfil de Twitter després de mort • Es diu LivesOn i comença a funcionar aquest mes

VilaWeb
Redacció
01.03.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Quan el teu cor deixi de bategar, continuaràs piulant. Benvingut a la teva vida social després de la mort’. Amb aquest eslògan mig macabre es presenta l’aplicació LivesOn, que comença a funcionar aquest mes de març. I exactament consisteix en això: a permetre que algú continuï piulant a Twitter un cop s’hagi mort.

L’aplicació analitza l’historial de l’usuari de Twitter i, amb aquestes dades, continua alimentant el perfil amb qüestions i articles que interpreta que haurien interessat l’usuari.

D’aplicacions per a programar missatges i actualitzacions, ja n’hi havia. N’és un exemple DeadSocial, amb una eina per a enviar missatges pòstums a Twitter i Facebook.

Però LivesOn va més enllà, perquè no cal que hom deixi programats els missatges. Ho fa l’aplicació mateix, basant-se en cerques per etiquetes o noms d’usuari, per exemple.

Per poder continuar piulant després de mort, de primer l’usuari ha de subscriure’s al servei i designar qui s’encarregarà del compte i decidirà quan el desactiva.

El servei ha suscitat un debat ètic, amb detractors i defensors. Dave Bedwood, soci creatiu, hi lleva importància, i diu a The Guardian: ‘A alguns els ofèn, i a alguns altres els agrada molt. Imagineu-vos si la gent comença a veure això com una manera legítima de continuar vivint.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any