L’OCB demana ‘seny i responsabilitat’ amb la llengua al govern de Bauzà

  • L'entitat ha presentat els actes de commemoració dels 25 anys de la llei de normalització lingüística

VilaWeb
Redacció
01.06.2011 - 13:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Obra Cultural Balear (OCB) ha demanat avui ‘seny i responsabilitat’ al nou govern de José Ramon Bauzá perquè respecti la llengua i la llei de normalització lingüística. Ho ha dit en la presentació dels actes commemoratius dels vint-i-cinc anys de la llei, on el president de l’entitat, Jaume Mateu, ha avisat que actuaria en cas que el nou executiu aprovi alguna norma que ‘restringeixi la progressió del català’.

Mateu ha insistit que hi havia una base social molt àmplia que era favorable al coneixement, l’ús i la difusió del coneixement del català. A més, ha destacat els avenços importants en l’ús social de la llengua gràcies a la llei, ‘punt de trobada entre les forces polítiques i els sectors socials’.

Amb motiu del vint-i-cinquè aniversari de la llei, l’OCB ha preparat un cicle commemoratiu, titulat ‘Un marc per a la convivència’, que reflexionarà sobre la importància de la llei en el procés de normalització de la llengua. Eentre els actes, destaquen dues taules rodones a Palma: la primera, aquest dijous, tractarà sobre els orígens de la llei; i la segona, dijous de la setmana vinent, sobre la seva evolució i les perspectives de futur.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any