Els germans Antoni i Pilarín Bayés nomenats fills adoptius de Tona

  • L'acte va aplegar més de 300 persones a La Canal

VilaWeb
Redacció
04.02.2011 - 14:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els reconeguts cardiòleg i ninotaire Antoni i Pilarín Bayés van rebre dijous el distintiu de fills adoptius de Tona en un acte presentat per David de Dios i Isabel Campos. En un format de gala, van desfilar per l’escenari des de nens i nenes que van fer preguntes ‘innocents’ als guardonats, fins al besavi dels homenatjats encarnat per l’actor Pep Simon. El metge tonenc Francisco Terricabras, amic personal dels germans va fer uns apunts anecdòtics i molt emotius de la vinculació de la família Bayés amb Tona.

La lectura de la moció del ple que els distingeix amb el reconeixement com a fills adoptius, a càrrec de les regidores Lurdes Boneu i Maria Rosa Planesas, i un parlament de l’alcalde Josep Salom van donar pas a un refrigeri que va cloure l’acte.

L’Ajuntament de Tona els va regalar amb motiu del nomenament, un quadre de la pintora tonenca Imma Parés. Per la seva banda, els germans Bayés van fer donació de diverses fotografies històriques de la família a Tona. Amb el caràcter ingeniós i alegre que caracteritza el famós cardióleg i la reconeguda ninotaire, van agrair ‘l’immmerescut honor que els feia el poble de Tona’ del qual van dir que per a la família ‘és com una mare per nosaltres’. Tant l’Antoni com la Pilarín van destacar els records que guardaven dels estius passats a Tona i la vinculació emocional amb el poble. L’acte també va comptar amb la presència i un breu parlament de l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal. (Informació: La Revistona)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any