Celebrant Espriu a la blocosfera

  • Durant tot el dia blocs de pertot reten homenatge al poeta

VilaWeb
Redacció
22.02.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui fa vint-i-cinc anys de la mort de Salvador Espriu i coincidint amb aquesta data desenes de blocaires han seguit la iniciativa proposada per l’experta en el poeta, Roser Caño, autora del bloc Antaviana, de dedicar-li un apunt d’homenatge. Podem trobar homenatges de tota mena, escrits per nombrosos blocaires, com Roser Caño mateixa, Víctor Pàmies, Joan Josep Isern, Poc-moderna, Gemma Pasqual, Egragòpiles, Carme-Laura Gil, Oriol Izquierdo, David Figueres… Podeu seguir els apunts que se sumen a la iniciativa.

El 30 de desembre de 2008, quan feia deu anys de la mort del poeta Joan Brossa, un grup de blocaires va sumar-se als homenatges amb la seva principal eina d’expressió, els blocs. Des d’Abloccedari, els promotors van demanar als internautes que publiquessin, durant tot aquell dia, un apunt sobre Brossa, ‘cadascú segons el tarannà del seu bloc i a la seva manera’. L’èxit de resposta va esperonar alguns dels participants a repetir l’experiència, l’any passat, en dos cinquantenaris més: el de la mort del poeta Carles Riba i el de la del folklorista Joan Amades.

Salvador Espriu 2.0

Si us fa goig de col·laborar-hi, la xarxa pot ser una magnífica font d’inspiració. De la vida i de l’obra de Salvador Espriu, en parlen àmpliament el reportatge de portada d’aquest cap de setmana de Presència i les webs especials de Lletra i l’Associació d’Escriptors en llengua Catalana. A la web de Televisió de Catalunya, hi trobareu l’entrevista de Josep M. Espinàs amb Salvador Espriu al programa ‘Identitats‘.

Si, endemés, Albert Folch proposa aquesta selecció de poemes i al portal Musicadepoetes.cat n’hi ha uns quants de musicats. A Espriu, també li han dedicat una auca, una ruta literària per ‘Sinera’ i aquest capítol de la sèrie ‘El meu avi’ de TV3. En el terreny audiovisual, es pot recuperar l’entrevista que li va fer Joaquín Soler Serrano al programa ‘A fondo’, la seva intervenció al Festival de Poesia Catalana al Price (1970) i aquest reportatge del programa Retalls.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any