La justícia avala que el valencià es denomini ‘acadèmicament català’

  • El Supem espanyol desestima el recurs de la Generalitat contra els estatuts de la Universitat de València

VilaWeb
Redacció
08.11.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Suprem espanyol ha desestimat el recurs que havia presentat la Generalitat contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià que permetia a la Universitat de València d’utilitzar la denominació acadèmica de llengua catalana en els seus estatuts. El tribunal recorda que hi ha dues sentències, del 2006 i del 2008, en què es pronunciava sobre l’equivalència de les denominacions català i valencià per designar designar la mateixa llengua.En ambdós casos, el Suprem avalava la unitat de la llengua catalana.

El 30 de juliol del 2004, el govern valencià va aprovar un decret pel modificar els estatuts de la Universitat de València, concretament l’apartat segon de l’article sis i el primer apartat de l’article nou, que es referien a la denominació acadèmica de la llengua catalana i al nom de l’àrea de lingüística catalana.

La Universitat de València hi va recórrer, i el Tribunal Superior de Justícia valencià va dictar una sentència que admetia parcialment la demanda del centre contra el decret del Consell, l’anul·lava per considerar-lo contrari a dret i el deixava sense efecte. La Generalitat va recórrer al Suprem, que ara ha tornat a donar la raó a la Universitat de València.

Enllaços
Notícia anterior a VilaWeb: Una nova sentència judicial equipara el valencià i el català (2.7.08)
Web del Tribunal Suprem espanyol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any