Manel Ricart serà el director artístic de la programació infantil de l’Ajuntament de Vic

  • El nou equipament s’inaugurarà a principis del mes vinent

VilaWeb
Redacció
18.10.2007 - 10:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El director artístic del Festival Internacional de Titelles de Vic, Manel Ricart, serà el director artístic de la programació infantil de La Central, que s’inaugurarà el mes de novembre. La posada en funcionament de la Central respon a una de les novetats que s’incorporaran a la programació cultural de la ciutat de Vic. Tal i com ha expressat el regidor de Cultural de l’Ajuntament de Vic, Xavier Solà, ‘La Central acollirà una programació estable i permanent pensada per al públic infantil i juvenil’.Al mateix temps, aquest equipament serà la seu de la cultura tradicional i popular catalana de la ciutat.

La presentació de la programació cultural per al darrer trimestre de l’any, presidida pel regidor de Cultura, Xavier Solà, ha comptat també amb la participació del gerent de l’Institut Municipal d’Acció Cultural, Ramon Ferrer, el director de l’Institut del Teatre d’Osona, Ramon Vila, el director artístic del Xè Festival Internacional de Titelles de Vic, Manel Ricart, i Ignasi Janer, tècnic de cultura de l’IMAC que desenvoluparà les tasques de dinamització dels Centres Cívics i altres espais culturals de la ciutat.

Durant la presentació, el regidor de Cultura ha explicat que la programació d’aquest trimestre “respon a una etapa de transició ja que les polítiques culturals hauran d’adaptar-se a la realitat del nou complex cultural de Vic.” Solà ha explicat que “en dos anys tindrem un equipament molt important per a la ciutat i hem de reordenar i pensar la programació en aquest sentit”. Així doncs, la programació se centra en potenciar els cicles que ja estan consolidats, com pot ser el cicle coral Santa Cecília, la programació del Cine Club Vic, que es va presentar fa uns dies, les Nits Digitals, els concerts de l’Orquestra de Cambra de Vic, en el sentit de tenir una programació constant que permeti que el nou complex cultural aculli un programa intens i d’alt nivell a la ciutat de Vic.

Coincidint amb la inauguració i posada en funcionament de La Central també es farà el Xè Festival Internacional de Titelles de Vic. En paraules del seu director, Manel Ricart, en aquesta desena edició “hem volgut programar grups de titelles catalans consolidats i molt coneguts” alhora que “també fem una aposta pel públic de 0 a 3 anys, vist l’èxit de l’any anterior.” Així doncs, la programació del festival inclou l’espectacle Piloota, dels grups L’estenedor, Marduix i Toc de Retruc, dedicat als més petits, juntament amb un punt d’intercanvi de joguines, roba, cotxets i elements que es farà el mateix dia; l’espectacle Manologias, dedicat al públic adult, del grup peruà La Santa Rodilla; i la resta d’espectacles dedicats al públic familiar. Totes les actuacions del Festival de Titelles es faran a La Central, excepte l’hora del conte, que es farà com habitual a la biblioteca Joan Triadú.

El director de l’Institut del Teatre d’Osona, Ramon Vila, ha explicat que l’institut acollirà per tercer any el cicle Dijous a l’institut, “un cicle que compta cada cop amb més oferta i que programa espectacles de persones vinculades a l’institut i amb un contingut pedagògic”. De tots els actes, Vila ha destacat el muntatge Punxes a la sorra, realitzat per graduats al propi institut i també la inauguració del curs 2007-2008 amb l’espectacle Els contes del Sr. Nil, dirigit per Pep Bou.

D’entre tots els actes que inclou la programació trimestral, Xavier Solà ha destacat també les danses medievals, en el marc del mercat medieval i l’homenatge a Oriol Payàs, que neix a partir de la inciativa d’un grup de joves que organitzen una sèrie d’actes i concerts a benefici d’Osona contra el Càncer; el concert de la Principal de la Bisbal; i Èric i l’exèrcit del Fènix, de Víctor Alexandre, que es programa a La Central en versió de lectura dramatitzada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any