Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  10.04.2007  06:00

Homenatge a Flors Sirera, deu anys després d'haver estat assassinada a Rwanda

Ensems amb ella foren assassinats dos companys més de Metges del Món

Men?ame
 

Ara fa deu anys la infermera manresana Flors Sirera i dos companys més de Metges del Món foren assassinats a Rwanda per membres de l'exèrcit i de la policia perquè havien estat testimonis d'alguns assassinats en aquell país. Avui Manresa els ha retut un homenatge en què ha participat el director de l'Hotel des Mille Collines de Kigali, Paul Rusesabagina, que va salvar milers de rwandesos del genocidi i va inspirar el film 'Hotel Rwanda'.

També hi han pres part el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, l'alcalde de la ciutat, Josep Camprubí.

Però el millor homenatge tributat a Flors Sirera ha estat la fundació d'una organització dedicada a projectes de solidaritat amb seu a Manresa. La Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera, inaugurada el 2003, promou la cultura de la pau i és un espai on es conjuminen els projectes solidaris de la ciutat.