NotÝcies

Dillunsá 15.01.2007á 07:04

La proposta de posar el CAT a les matrÝcules, aturada

El Ministeri d'Interior encara no ha fet cap pas endavant per a incloure-hi aquest distintiu

Men?ame
 

La proposta de posar un distintiu catalÓ a les matrÝcules no Ús una prioritat del Ministeri d'Interior. El govern espanyol no farÓ cap pas endavant, si no hi ha consens polÝtic i amb els concessionaris de vehicles, que sˇn els que mÚs s'oposen al canvi. Malgrat que el PSOE s'havia mostrat favorable a modificar el decret aprovat el 2000 que va homogene´tzar les plaques, fins ara no ha fet res per desbloquejar aquesta reivindicaciˇ.

L'ex-consellera d'Interior Montserrat Tura va arrencar fa quasi tres anys, a finals d'abril del 2004, el compromÝs de l'ex-ministre d'Interior JosÚ Antonio Alonso que les matrÝcules inclourien un petit distintiu auton˛mic. El gener del 2005, la Direcciˇ General de TrÓnsit (DGT) va fer una enquesta, per encÓrrec d'Interior, amb l'objectiu de saber l'opiniˇ dels ciutadans respecte a aquesta proposta.

Segons el director de la DGT, Pere Navarro, caldria 'un consens polÝtic i social' per incloure el distintiu a les matrÝcules. Navarro va assegurar que no nomÚs Ús necessari que tots els partits catalans ho demanin amb una ˙nica direcciˇ, sinˇ que tambÚ s'hi ha d'implicar el sector de l'autom˛bil. Aquest, per˛, Ús un escull complicat de superar, ja que els concessionaris i les empreses de venda de vehicles de segona mÓ temen pŔrdues econ˛miques. El nou director del Servei CatalÓ de TrÓnsit (SCT), Josep PÚrez Moya, ha confirmat que el nou tripartit ha tornat a apostar pel distintiu catalÓ a les matrÝcules.