Un monòlit i una medalla homenatgen el doctor vigatà Jordi Sala i Soler

  • L’Ajuntament ha instal·lat un monòlit i una medalla, en record del metge vigatà, en un espai de la ciutat

VilaWeb
Redacció
31.07.2006 - 14:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Divendres passat es va inaugurar el Parc de la ciutat de Vic que porta el nom del doctor Jordi Sala i Soler. En aquest parc, situat a l’espai lliure d’edificació entre el carrer de la Sagrada Família, Carretera de Gurb, carrer Puigmal carrer del Ges, s’hi ha instal·lat un monòlit i una medalla que recrea el rostre del doctor Sala i Soler.

La inauguració va anar a càrrec de l’alcalde de Vic, Jacint Codina, i forma part dels actes de les Festes de Sant Albert, que se celebren a Vic durant aquesta setmana. Fou la Comissió de Festes del Carrer de Gurb i adjacent la que precisament va fer la petició a l’Ajuntament de Vic d’atorgar el nom del doctor Sala i Soler a un carrer de la ciutat. El consistori va aprovar per unanimitat en el Ple del dia 28 de novembre de 2005 posar el nom del metge vigatà a l’espai esmentat.

En paraules de l’alcalde de Vic, Jacint Codina, va expressar la seva “satisfacció per l’homenatge a un home que va dedicar la seva vida al servei de les persones, amb vocació i esperit de servei”. També va destacar “l’esperit associatiu, que té una gran empenta a Vic, l’exemplifiquen les Festes de Sant Albert i totes les persones que hi participen”. La inauguració també va comptar amb la presència dels integrants de la Comissió de Festes del Carrer de Gurb i adjacents, la delegació a Osona del Col·legi de Metges de Barcelona i la vídua i el fill del doctor Sala i Soler. Aquest darrer, va agrair la iniciativa en nom de la família.

Com a colofó de la inauguració, la Coral Canigó va oferir un petit concert a l’aire lliure de cançons tradicionals catalanes i sardanes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any