Inauguren el primer refugi antiaeri museïtzat de Catalunya

  • Es tracta del refugi de darrera l'estació, construit sota una muntanya i fet amb volta catalana

VilaWeb
Redacció
22.07.2006 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El refugi de l’estació de tren de la Garriga, construit el 1938, es podrà visitar com a museu. Avui a dos quarts d’onze del matí es fa la inauguració del que és el primer refugi museïtzat de Catalunya. A l’acte hi assistirà el secretari general del Departament de Relacions Institucionals i Participació, Josep Vendrell. El refugi, que compta amb dues entrades -una tapada per una central elèctrica- i amb una galeria de 110 metres, segueix el patró que va recomanar la Junta de Defensa Passiva a Catalunya. Està construït sota una muntanya i fet amb volta catalana.

El Taller de Projectes de la Universitat de Barcelona ha fet la museïtzació: s’ha reproduït la instal·lació de llum que hi havia, s’ha adequat l’entorn de l’entrada i a l’exterior s’hi ha col·locat un plafó metàl·lic amb informació sobre el refugi i un altre, amb un visor, per poder veure les fotografies de la Garriga durant la Guerra civil.

A l’interior s’hi ha col·locat algun element d’atrezzo per ambientar-lo, com ara la reproducció de cartells de l’època. A més, segons explica el tècnic de Patrimoni, Enric Costa, també hi ha quatre punts d’audició, d’una durada de quatre minuts, que reprodueixen diferents situacions durant i després de la Guerra Civil.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any