La Marató del Mediterrani es celebra aquest diumenge amb sortida i recorregut per Castelldefels.

VilaWeb
Redacció
18.03.2005 - 14:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més de 3.000 atletes participaran diumenge en la Marató del Mediterrani que se celebrarà entre els municipis de Castelldefels i Gavà. Es tracta de la primera marató de l’àrea metropolitana de Barcelona que a la vegada comprendrà el Campionat de Catalunya Absolut i el Campionat de Catalunya Universitari. Conjuntament i el mateix dia de la Marató del Mediterrani, bona part del recorregut de la qual serà vora el mar, pel passeig Marítim, se celebrarà també una prova de 13,5 quilòmetres, un Terç de Marató, per als corredors que encara no han encarat el salt a la distància de 42,195 quilòmetres.

La marató tindrà una durada de 6 hores, i el terç de marató, 1:45 minuts. La sortida serà a les 9 des del Canal Olímpic de Castelldefels, on serà també la posterior arribada. Cada 2,5 quilòmetres i cada 5 quilòmetres hi haurà diversos punts d’avituallament (17 en total), incloent la mateixa meta.

Hi ha prevista la participació d’atletes de 28 països, amb un 60% de representació internacional. Entre els atletes que han assegurat la seva participació en aquesta prova destaquen el marroquí Driss Lakhouaja, guanyador de la Marató Barcelona 2004; l’igualadí Roger Roca, campió de Catalunya de la 1/2 marató els anys 2002, 2003 i 2004; i París Canals, atleta de la Unió Colomenca d’Atletisme, subcampió d’Espanya de 100 qms enguany. Pel que respecta a les dones, en destaca la italiana Tiziana di Sessa, guanyadora de la marató de Varese 2001.

Aquesta Marató serà possible gràcies a un conveni signat pels ajuntaments de Castelldefels i Gavà i l’empresa coordinadora de l’esdeveniment esportiu, Grau & Barrau Associats. La cursa compta amb el suport de diverses firmes comercials, de la Generalitat, de la Diputació de Barcelona, i del Canal Olímpic de Catalunya. L’assessoria tècnica serà a càrrec de la Federació Catalana d’Atletisme, que l’ha inclòs en el Campionat de Catalunya absolut de l’especialitat.

– Marató també amb patins

La Marató del Mediterrani obre el seu circuit també per als patinadors, amb un recorregut totalment tancat al trànsit. Els patinadors, federats o aficionats, podran participar en la primera Marató Open amb patins. La sortida i l’arribada estaran situades al canal Olímpic de Castelldefels. La resta de la cursa transcorrerà pels carrers de Castelldefels i Gavà.

Aquesta primera Marató amb Patins va adreçada a tots els federats de categories júnior i sènior i patinadors aficionats majors de 18 anys. El terç de Marató està obert a la participació de tots el patinadors aficionats de qualsevol nivell.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any