Jordi Font-Agustí guanya el Premi UPC de ciència-ficció

  • 'Traficants de llegendes' és una reflexió sobre el concepte de país i de l'escriptor

VilaWeb
Redacció
27.11.2003 - 10:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Jordi Font-Agustí ha estat el guanyador del Premi UPC de ciència-ficció, que per tretzè any consecutiu havia convocat el Consell Social de la Universitat Politècnica de Catalunya. La novel·la ‘Traficants de llegendes’ esdevé una reflexió sobre qüestions com ara el concepte de país i de ciutadania, l’evolució de l’ofici d’escriptor en un un món dominat per les noves tecnologies, l’eutanàsia o els límits de la identitat humana. L’acció transcorre en un futur no gaire llunyà, en un moment en què molts ciutadans han deixat de pertànyer a un país per estar lligats a una transnacional.

El jurat ha fet dues mencions especials. La primera la comparteixen ‘ex-aequo’ les obres ‘Polvo rojo’, de l’escriptor cubà José Miguel Sánchez, i ‘Sueños de interfaz’, de Vladimir Hernández, un cubà que viu a Barcelona. La segona, també ex-aequo, ha anat a parar a ‘Vlad Harkov y la puerta negra’, de Manuel González, i ‘El mago de Gondlaar’, d’Àngel Luis Miranda. A l’edició d’enguany s’hi ha presentat cent vint originals arribats majoritàriament del país, però amb una important participació forana.

La cerimònia de lliurament de guardons es va fer dimecres a migdia. Hi va assistir el popular escriptor nord-americà de ciència-ficció Orson Scott Card, que va pronunciar la conferència ‘Literatura oberta’.

! Publicada el 27/11

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any