Donostia ret homenatge a Ernest lluch

VilaWeb
Redacció
16.02.2004 - 14:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’exdirigent socialista Ernest Lluch, assassinat per ETA el 21 de novembre passat, serà homenatjat aquest vespre a Donostia, en un concert a l’Auditori Kursaal. En aquest concert participarà l’Orquestra Simfònica d’Euskadi i l’Orfeó Donostiarra. L’acte ha estat organitzat conjuntament per la Diputació Foral, el Govern basc i l’Ajuntament de Donostia. Durant el concert, per al qual s’han venut les més de 2.000 entrades disponibles, s’interpretarà el Cant dels Ocells, de Pau Casals.

A l’acte assistiran representants de tots els partits polítics catalans, excepte del PP. La negativa dels populars a participar en l’acte coincideix amb el seu recel cap a les tesis que defensava Lluch per resoldre el conflicte basc. Les idees de Lluch sobre la defensa del diàleg polític al País Basc van ser l’eix de la manifestació a Barcelona després del seu assassinat.

L’actitud del PP constitueix el segon trencament de l’estratègia conjunta entre populars i socialistes des que els dos partits van firmar l’acord antiterrorista. Els populars han argumentat que l’homenatge a Ernest Lluch significa un greuge comparatiu per a la resta de les víctimes del terrorisme. En aquest sentit se’ls ha recordat que el PP organitzà un acte semblant en homenatge al seu regidor Miguel Àngel Blanco.


———-


!Actualització a les 11.26

+UGT de Catalunya assistirà a l’homenatge a Ernest Lluch

+El Centre Kursaal de Sant Sebastià acull hui el concert-homenatge a Lluch enmig de les crítiques del PP

+ Dossier Especial: href=”http://nosaltres.vilaweb.com/info/vilaweb/actualitat.temes?tema=375271″>L’assassinat d’Ernest Lluch


+ Reportatge: href=”http://vilaweb.com/elluch/”>Manifestació per l’assassinat d’Ernest Lluch

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any