L’ANC i Òmnium activen una ‘macroconversa’ d’un milió de trucades fins al 27-S

  • La campanya Ara és l'hora anuncia els eixos de la mobilització d'aquest estiu

VilaWeb
Redacció
18.06.2015 - 12:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ara és l’hora, que inclou l’ANC i Òmnium, es proposen de fer la campanya de mobilització ‘més potent de la nostra història’. Una campanya amb una sèrie d’accions des d’ara fins a la Diada per a guanyar tanta gent com sigui possible en favor de la independència amb vista al 27-S. La mobilització de la Meridiana de l’Onze de Setembre serà el moment àlgid de tota aquesta campanya, però des d’ara mateix ja han posat en marxa el que han anomenat ‘la macroconversa’, que consisteix a fer 1,2 milions de trucades, gràcies a l’ajuda de centenars de voluntaris, per a conversar amb milers de persones sobre el que hi ha en joc el 27-S.

Així ho ha explicat Raül Romeva, responsable de campanya d’Òmnium: ”Farem 1,2 milions de trucades via telefònica per demanar de manera neutral la seva opinió sobre la situació del país. I copsar el mapa. Serà una macroconversa, una acció innovadora, per arribar de manera directa a milers de persones. Preguntarem i escoltarem, i sabrem els motius de cadascí, i podrem argumentar. Ho farem amb centenars de voluntaris.’

La campanya d’Ara és l’hora inclou tres accions més durant l’estiu. La segona s’anomena 10+, i s’inspira en una acció semblant que va dur a terme la campanya pel sí en el referèndum d’Escòcia. Els voluntaris que hi participin tindran l’objectiu ‘d’acompanyar deu persones del seu entorn en la reflexió, i de fer-ho de manera tranquil·la i pausada’, ha dit Romeva. En aquest cas els voluntaris rebran a casa una caixa amb documentació per a dur a terme aquesta acció.

El tercer punt és la ‘Campanya d’estiu’. Se centrarà al voltant de deu eixos de la República Catalana; serà una campanya informativa a peu de carrer, en què s’informarà de diferents àmbits en deu punts del Principat al llarg de l’estiu. Els àmbits sobre els quals s’informarà seran: la regeneració democràtica, l’obertura al món, la justícia social, la diversitat, la solidaritat, l’equilibri territorial, l’educació i la cultura, la innovació…

I la quarta acció serà la d’omplir la Meridiana l’Onze de Setembre. Sobre aquesta mobilització l’ANC i Òmnium encara no han avançat els detalls de com i quan es farà la inscripció per trams ni de la logística necessària per a dur-la a terme. Serà a començament de juliol quan ho explicaran.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any