Els 500 nord-americans morts el 2015 per la policia, cas a cas

  • El diari The Guardian ha estrenat The Counted, on es comptabilitzen totes les víctimes de la policia de l'any als EUA

VilaWeb
Redacció
15.06.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les notícies de ciutadans dels EUA assassinats per bales o cops de la policia nord-americana són, malauradament, força habituals. Però de casos, n’hi ha molts més que no pas els que surten publicats als grans mitjans. El diari The Guardian ha volgut comptabilitzar en un banc de dades tots els morts a mans de la policia dels EUA enguany. The Counted inclou infografies, mapes i fitxes detallades de cada víctima: de moment, ja n’hi ha cinc-centes en menys de sis mesos.

A The Counted, obert a la participació ciutadana, s’hi detalla que 248 víctimes eren blanques, 141 negres, 74 hispanes, 10 asiàtiques i 4 nadiues americanes. També s’hi donen dades dels estats on han passat els incidents, el mapa de les ciutats per rànquing de més casos a menys i les circumstàncies i causes de la mort de les cinc-centes persones que figuren a la llista.

A més, el dissenyador Josh Begley ha elaborat una pàgina que complementa el banc de dades de The Guardian: hi penja fotografies dels indrets dels EUA on han perdut la vida totes aquestes persones durant enguany.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any