La CUP comunica a Barcelona en Comú que no entrarà al govern municipal

  • Deixa oberta la possibilitat de donar suport a la investidura d'Ada Colau

VilaWeb
ACN
01.06.2015 - 21:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les números dos i quatre de la candidatura CUP-Capgirem Barcelona, Maria Rovira i Eulàlia Reguant, han comunicat aquesta tarda a Eloi Badia i Manu Simarro, de Barcelona en Comú, la decisió de no entrar al govern municipal. Avui han fet la primera reunió de totes dues formacions des del 24-M, que ha durat poc menys de mitja hora. No hi han assistit ni Ada Colau ni María José Lecha. La CUP comença ara un procés assembleari als barris per a decidir si donen suport a la investidura de Colau. Una decisió que es farà saber dilluns vinent, a tot estirar. Quan hagin estudiat el programa electoral de Barcelona en Comú determinaran si arriben a pactes estables de ciutat o a acords en aspectes sectorials.

Barcelona en Comú ‘respecta’ la posició de la CUP, però lamenta la decisió, que consideren ‘una pèrdua d’oportunitat per fer de Barcelona una ciutat més justa, menys desigual i més participativa’ a partir d’una ‘aposta forta d’un govern municipal que vol ser referent al món en la recerca dels drets fonamentals’.

La número dos de la llista de la CUP, Maria Rovira, ha deixat clar que les assemblees descentralitzades de la formació van descartar fins i tot abans dels comicis de formar part de cap govern municipal. A més, ha explicat als mitjans de comunicació que farien una oposició que pogués afavorir el seu programa i que resten oberts a la possibilitat de teixir pactes i aliances de ciutat.

Així mateix, la CUP ha demanat a Barcelona en Comú el seu programa de govern per avaluar en quines qüestions de ciutat poden entendre’s i, si s’escau, arribar a pactes estables fora de govern. Rovira ha posat d’exemple el programa d’emergència social. Pel que fa al debat d’investidura, la CUP no descarta cap opció.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any