CDC ven la seu de Còrsega per estalviar i ho desvincula del cas Palau

  • El partit canvia l'aval judicial aportant altres espais de la formació a Barcelona i al territori

VilaWeb
VilaWeb
ACN
24.04.2015 - 14:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha venut la seva seu nacional del carrer Còrsega de Barcelona. Els convergents han decidit desprendre’s d’aquest edifici i comprar-ne un altre que encara estan buscant, amb la intenció de participar d’un estalvi de despesa que, amb aquesta i altres operacions de reducció, aspiren a que superi el 30% del total del pressupost. Segons la direcció del partit, la venda de la seu està completament deslligat del cas Palau, arran del qual CDC va haver de posar aquest edifici com a aval judicial. Ara, però, han hagut de dipositar la propietat d’altres seus de Barcelona i del territori que tenen en propietat per substituir la seu nacional i poder vendre-la.

CDC ha venut, així, la que ha estat la seva gran seu durant els darrers 16 anys. De moment, les estructures de la formació i els seus treballadors seguiran, en règim de lloguer, al mateix edifici, almenys, fins passades les eleccions al parlament. L’operació s’ha tancat en els darrers dies i la formació ha tancat la venda amb el grup inversor Platinum, que gestionarà l’espai com un edifici d’oficines.

La nova ubicació de la seu nacional encara està per determinar. La direcció del partit pretén que estigui situada a l’Eixample de Barcelona però a hores d’ara encara busca l’espai que s’adeqüi a les seves necessitats. Els detalls econòmics tant de la venda com de la nova compra seran explicats quan totes les operacions estiguin tancades.

I és que CDC vol canviar l’actual seu per un espai que els permeti ‘assumir força més activitats’ en menys metres, com ara el consell nacional, que obliga al partit a llogar sales i edificis que suposen una despesa important al cap de l’any. A més, segons ha explicat Mercè Conesa, portaveu de CDC, la intenció també és ‘adequar la nova seu del parit a un local millor ubicat i més obert a la ciutadania’.

Però la seu de CDC no només ha estat coneguda per ser una de les més grans de Catalunya, sinó que va ser objecte de titulars de premsa quan arran del cas Palau el partit la va presentar com a aval i garantia judicial. ‘La venda s’ha efectuat amb tota la transparència i totes les garanties legals’, ha afirmat Conesa al respecte.

A més, Francesc Sánchez, coordinador de règim intern i comunicació de CDC, ha volgut estar més taxatiu en explicar que la venda de la seu demostra que l’edifici ‘no estava embargat’. ‘Si ho hagués estat, no podríem haver-lo venut’, ha sentenciat. ‘El que ha fet el partit és canviar les garanties. Hem dipositat al jutjat número 30 de Barcelona altres garanties immobiliàries, altres locals i seus de Barcelona i del territori’, ha detallat Sánchez.

Lectures judicials a part, la direcció de CDC fa aquesta operació també amb la intenció d’obtenir ingressos que li permetin participar de l’estalvi general que està intentant aplicar al seu balanç econòmic. En aquest sentit, Sánchez assegura que l’impacte econòmic de l’operació ‘serà positiu als comptes del partit’. ‘Tindrem una ubicació menys costosa, reduirem despesa corrent del partit i podrem fer més actes estalviant en lloguer d’espais. La idea és que amb un 30% menys de pressupost puguem fer més i millor la feina’, ha explicat assegurant que aquest objectiu ja s’està aplicant des de fa mesos i que no només s’omple amb aquest canvi de seu.

El tercer objectiu de la venda de la seu i la compra d’una de nova és participar de la ‘reflexió profunda i la refundació del partit’. ‘Volem fer un partit més obert i amb portes de vidre, i necessitem una seu més diàfana, amb més capacitat de treballar en equip’, ha dit Sánchez. Conesa, per la seva part, ha afirmat que un canvi d’ubicació ‘també és una oportunitat per canviar la cultura organitzativa, per adaptar els equips de treball a una nova cultura organitzativa que doni resposta a les demandes dels ciutadans; és una oportunitat per nosaltres’.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any