Escola Valenciana ofereix el seu servei de voluntariat lingüístic a Rita Barberá a la Crida

  • L'entitat considera fonamental que els representants polítics parlin en valencià a la societat per normalitzar la llengua en tots els àmbits

VilaWeb
ACN
23.02.2015 - 17:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Escola Valenciana ha enviat aquest dilluns a l’Ajuntament de València les correccions lingüístiques a la polèmica intervenció de l’alcaldessa Rita Barberá durant la Crida de les Falles 2015. Segons que ha informat l’entitat a través d’una nota de premsa, ha ofert a l’alcaldessa el seu servei de voluntariat lingüístic en valencià. El mateix president, Vicent Moreno, s’ha mostrat disposat a buscar temps per a fer de voluntari seu ‘si li ve de gust i podrem practicar al balcó de l’Ajuntament de València ara que s’acosten les mascletades’. Moreno ha remarcat que és ‘fonamental’ que els representants polítics parlin en valencià a la societat, ‘perquè la nostra llengua cal normalitzar-la a tots els àmbits.

‘Quan una persona s’esforça a parlar en una llengua que no domina, cal posar-li a l’abast tots els mecanismes possibles perquè la faci seua. És normal cometre errors quan algú està aprenent una llengua, el que no és normal és que una representant com Rita Barberá no s’hagi esforçat a parlar en valencià en 24 anys que duu al capdavant de l’Ajuntament de València i que quan intenta emprar la nostra llengua no demani ajuda a l’Oficina de promoció del valencià del seu consistori’, ha dit Vicent Moreno.

El president d’Escola Valenciana ha ofert el Voluntariat pel Valencià que impulsa l’entitat des de fa 10 anys i que compta amb centenars de ciutadans i ciutadanes de la ciutat de València, amb el suport de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).

L’entitat ha recordat com al Voluntariat han participat el president de l’AVL, Ramon Ferrer o la portaveu del Consell i consellera d’Educació, Cultura, Maria José Català. Així mateix, Escola Valenciana va oferir l’any passat el Voluntariat pel Valencià al president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra. L’entitat ha lamentat que encara no s’hagi posat en contacte amb l’oficina del Voluntariat ‘per a millorar la seva fluïdesa quan, de forma excepcional, llegeix algun discurs en valencià’.

Així mateix, enguany, a la presentació de la campanya ’10 anys parlant amb tu’, el president d’Escola Valenciana li va oferir també aquest servei a Lay Hoo Chan, la presidenta del València CF.

Des de l’entitat cívica s’ha volgut constatar que el discurs de l’alcaldessa de València ha suposat ‘una falta de respecte al món faller, a tantes i tantes comissions falleres que tenen en molta consideració el nostre màxim tret d’identitat’.

Escola Valenciana ha recordat que l’any passat va promoure el programa de Voluntariat entre les festes més significatives del País Valencià i va implicar colles de Magdalena, comissions de Falles i de les Fogueres per a fer parelles lingüístiques: ‘És per això que si l’alcaldessa de València desitja fer el Voluntariat pel Valencià amb un faller o una fallera tampoc hi haurà problema en trobar-li algú per a fer tàndem’, ha declarat Vicent Moreno.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any