Rita Barberà es disculpa en castellà i diu que es va quedar en blanc

  • L'oposició li retreu l'espectacle en la Crida de les Falles

VilaWeb
Redacció
23.02.2015 - 12:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La batllessa de València, Rita Barberà, ha demanat disculpes pel discurs de la Crida de les Falles d’ahir i ha al·legat que es va quedar en blanc. En declaracions als periodistes després de de visitar uns horts urbans, Barberá ha dit que se sentia ‘profundament disgustada’ i que ho lamentava ‘profundament’. ‘Ningú no té sempre dies bons, algun dia surt malament’, ha dit, i ha lamentat que a ella li passés ‘desgraciadament en un acte molt important per al món faller i el món valencià’. 

Vegeu el vídeo de les disculpes:

‘Què em va passar? Em vaig quedar en blanc. Tenia un tema treballat, probablement massa, vaig voler-ho fer proper, em vaig quedar en blanc i es va anar produint un espiral de quedar-se en blanc i nervis’, ha dit als periodistes, i ha conclòs: ‘Crec que cal donar l’incident per resolt. Ho sent.’ 

Per la seva banda, l’oposició li ha retret el seu mal ús de la llengua i la manca de preparació del  Davant de milers de persones, la batllessa va pronunciar un discurs amb nombroses errades, emprant sovint paraules en castellà i reiterant expressions com ‘caloret’.

El portaveu socialista, Joan Calabuig, ha assenyalat que ha sentit ‘tristesa’ en constatar que Barberá ‘no ha estat a l’alçada de les circumstàncies’. Al seu torn el portaveu de Compromís Joan Ribó ha manifestat que en un acte d’aquest tipus Barberá té l’obligació de ‘preparar la intervenció i fer-la correctament en valencià’. Ribó ha qualificat de ‘manca de respecte’ el discurs de la batllessa i li ha demanat que ‘no vingui amb falsos discursos de valencianitat, quan es burla de la llengua pròpia dels valencians. En 24 anys ha tingut temps per aprendre un discurs de dos minuts’.

El portaveu d’Esquerra Unida del País Valencià al consistori, Amadeu Sanchis, ha dit que el seu discurs és ‘inclassificable’ i ha exigit una disculpa pública per un ‘atac’ a la nostra llengua’. Entenen que la batllessa del cap i casal del País Valencià ha de tenir un coneixement perfecte i un respecte cap a la nostra llengua fa intervencions públiques’, ha indicat Sanchis.

Així mateix, el portaveu de Compromís a les Corts, Enric Morera, ha assenyalat que Barberá ha de demanar disculpes ‘al món faller i a la ciutat de València perquè als actes institucionals de la importància de la Crida s’ha d’anar amb el degut comportament i no fer el ridícul, com el que ha fet i ja ho sap tot el món gràcies a les xarxes socials’.

L’etiqueta #caloret va arribar a ser tendència a les xarxes socials ahir a la nit amb nombroses mostres d’indignació i bromes i comentaris al discurs de Rita Barberá.

Informació relacionada:
‘Degeim passar el fred del verano’: Rita Barberà fa el ridícul en la Crida

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any