Les espectaculars imatges de la Kobanê alliberada

  • L'alegria per la victòria es barreja amb la tristesa de veure les destrosses causades per la guerra

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.01.2015 - 12:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pocs dies després de l’alliberament de la regió de Kobanê, a la xarxa ja hi circulen vídeos que mostren l’alegria dels kurds que poden tornar al territori, fins fa poc ocupat per les forces de l’Estat Islàmic (ISIS). Són vídeos on es veuen festes improvisades, balls de desenes de persones i familiars que es retroben després de mesos d’exili. Però aquesta alegria es barreja amb la tristesa de veure la destrucció causada per la guerra.

Un bon lloc on veure vídeos és la pàgina de Facebook de la Unitat de les Defenses de les Dones (YPG), que han estat clau en la victòria. S’hi poden veure vídeos carregats a la xarxa pels kurds mateix. 

L’agència de notícies AFP també hi ha entrat fa poques hores, i en aquest vídeo es pot veure clarament l’abast de la increïble devastació. Carrers sencers ensulsiats, cases ensorrades i un paisatge de ferralla, com també es pot veure en aquest altre vídeo emès per la cadena Euronews:

Però aquestes imatges es barregen amb l’alegria per l’alliberament, que es pot palpar a tot el territori. N’és una mostra aquest vídeo:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any