Les quinze pitjors prediccions tecnològiques de la història

  • La revista Forbes recull les frases més desafortunades relacionades amb la tecnologia i la informàtica de l'últim segle i mig

VilaWeb
Redacció
08.01.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa pocs dies que us parlàvem de les increïbles prediccions que va fer el científic i escriptor de ciència-ficció Isaac Asimov fa cinquanta anys respecte del 2014. El grau d’encert era tan alt com la precisió d’allò que va preveure. Ben al contrari que les prediccions tecnològiques que ha recollit la revista Forbes. A ‘15 Worst Tech Predictions Of All Time‘ es recullen quinze frases pronunciades durant l’últim segle i mig relacionades amb la tecnologia i que s’han demostrat del tot errònies.

Després de recordar la famosa frase de Thomas Watson, president d’IBM, que el 1943 digué que ‘hi havia mercat mundial per a un màxim de cinc ordinadors’, la revista nord-americana relata una quinzena de prediccions del mateix nivell: des de la d’un alt responsable de correus a la Gran Bretanya, que el 1876 deia que potser els nord-americans necessitaven el telèfon, però els britànics no, perquè ja tenien molts nois dels encàrrecs, fins a la brillant visió de futur de Steve Ballmer, que el 2007, essent director de Microsoft, va dir que no hi havia cap opció perquè l’iPhone aconseguís una part significativa del mercat dels mòbils.

Entre les prediccions més desafortunades hi ha el consell del president del Michigan Savings Bank, el 1903, a l’advocat de Henry Ford perquè no invertís en la seva empresa de construcció de cotxes: ‘El cavall ha arribat per quedar-se, però l’automòbil és només una fantasia del moment, una moda.’ I, més acostada en el temps, la de Robert Metcalfe, fundador de l’empresa 3Com i inventor d’Ethernet, que el 1995 preveia que internet esdevindria una supernova espectacular i s’esfondraria catastròficament… el 1996.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any