La CUP es mou i impulsa una ‘candidatura excepcional independentista i rupturista’

  • Convida Procés Constituent a formar-hi part · El procés de constitució començarà el 10 de gener

VilaWeb
Redacció
20.12.2014 - 18:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Calen eleccions anticipades immediatament per obrir un procés de ruptura amb l’estat espanyol i amb el model econòmic i social vigent’. Amb aquest missatge la CUP ha presentat la seva iniciativa per a confegir ‘una candidatura excepcional per la ruptura a les pròximes eleccions’. La CUP deixa clar que no entrarà a la candidatura unitària que proposa Artur Mas, i obre la seva iniciativa, que basa en deu punts que ha acordat amb organitzacions de l’esquerra independentista, anticapitalista i ecologista i amb l’espai Crida Constituent, a Procés Constituent, a qui convida obertament a sumar-s’hi.

El diputat de la CUP Quim Arrufat ha destacat, en una conferència de premsa aquest dissabte, la importància que Procés Constituent ‘passi d’observador a impulsor actiu de la proposta, perquè la seva implicació pot tenir un efecte multiplicador en la suma de sectors socials i polítics favorables a una proposta de ruptura’ com la que plantegen. En efecte, la CUP demana eleccions anticipades tan aviat com sigui possible per proclamar la independència i iniciar un procés constituent.

El 10 de gener, en l’acte polític que es farà al Casino l’Aliança del Poble Nou, la CUP vol començar el procés de constitució d’aquesta ‘candidatura excepcional per la ruptura a les properes eleccions

Els 10 punts

L’activista tarragonina Laia Estrada ha estat l’encarregada de presentar l’acord polític de 10 punts, que inclou un esbós de full de ruta per proclamar la independència i començar un procés constituent de caire popular i de base per construir una nova República Catalana.

Vegeu el document complet dels 10 punts de l’acord polític.

Defensen un marc de relacions internacionals basat en la solidaritat, la pau i la plena sobirania dels pobles, i aposten per bastir una alternativa a l’OTAN, la Unió Europea i l’FMI. L’acord conté mesures per obrir un procés de ruptura anticapitalista contra el control financer i especulatiu de l’activitat econòmica, a favor de les classe treballadora i en defensa dels drets socials i ecològics. Per aquest motiu defensen el no pagament del deute i dels seus interessos mentre hi hagi necessitats socials per cobrir. També proposen un pla de xoc per revertir les retallades i les privatitzacions, activar l’economia social, cooperativa i ecològica i per lluitar contra la corrupció i el frau fiscal. El pla de xoc també inclou l’aturada immediata dels desnonaments i els acomiadaments, així com la suspensió de les lleis estatals de reforma laboral, de reforma de les pensions i d’estrangeria que són causa de precarietat i d’exclusió política i social. L’acord es posiciona en favor d’una societat no patriarcal, que aposti per la igualtat entre homes i dones i que garanteixi polítiques feministes i d’alliberament gai i lèsbic. A més, les organitzacions signants han acordat no endeutar-se amb cap entitat financera, i una limitació temporal i salarial per als seus càrrecs electes així com per a les persones que treballin per la candidatura.

El procés de constitució de la candidatura

David Caño, un dels impulsors de la Crida Constituent, ha anunciat que per confegir aquesta candidatura començaran un procés d’assemblees arreu del territori obertes a tothom que hi vulgui participar, i ha convidat explícitament Procés Constituent i els moviments veïnals i el municipalisme alternatiu a prendre-hi part.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any