Els motets d’Onofre Penalba per a la Puríssima d’Ontinyent tornaran a sonar enguany

  • Les composicions del segle XVIII les ha recuperades La Nostra Terra

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.12.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La música que Onofre Penalba va crear expressament per als actes de la Baixada i la Pujada de la imatge de la Puríssima Concepció d’Ontinyent el dia de la seua festivitat tornarà a escoltar-se enguany a l’església de l’Assumpció de Santa Maria.

L’associació cultural La Nostra Terra i l’escola de música Ad Libitum han preparat aquesta interpretació dels motets del compositor ontinyentí, a partir de la versió que en 2004 van fer Consol Rico i Francesc Tortosa a partir de les partitures trobades a l’Escorial de Madrid precisament per La Nostra Terra. Les composcions sonaran durant la processó del dia 8, cantades pel Cor Alameda de València, dirigit per Tom Davies, i  acompanyat a l’orgue per Miquel Gironés. El motet de la Baixada ‘Veni domina’ s’interpretarà abans de l’inici de la processó quan baixen la imatge de l’altar major. El de la Pujada ‘Quae est ista que progreditur’ sonarà quan la processó tornarà al temple i es col·loque la imatge al seu llo de l’altar.

La Nostra Terra ha fet extensiva la invitació a aquest acte a tota la població per a ‘descobrir i compartir un esdeveniment del qual en reivindiquem el reconeixement que es mereix’, i amb què pretén difondre i posar en valor ‘el gran patrimoni musical d’un compositor ontinyentí desconegut i oblidat, i que representà el màxim exponent musical del segle XVIII en la península’. Alhora, l’entitat vol que l’actuació es convertisca en ‘una tradició que es consolide paulatinament com una pràctica habitual i que forme part de la nostra cultura i de la nostra identitat com a poble i com a societat’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any