Troben el cos sense vida de la noia de 20 anys desapareguda al riu Llierca

  • La llevantada causa incidents importants arreu del país · Un home es mor a Ribesaltes atrapat per l'aiguat · Dos mossos disparen contra la finestra del seu cotxe per poder-ne sortir quan se'ls enduia l'aigua

VilaWeb
VilaWeb
ACN / Redacció
01.12.2014 - 11:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els equips de rescat han trobat a la riera de Sant Aniol el cos sense vida de la noia de 20 anys que ahir va desaparèixer al riu Llierca després de caure a l’aigua, a l’alçada del pont de la Muntada, a la zona de Sadernes (Garrotxa). El dispositiu de recerca s’ha comprès en el tram entre la riera de Sant Aniol d’Aguja i Sant Jaume de Llierca. Un helicòpter ha localitzat des de l’aire el cos de la noia, que encara està pendent d’identificar oficialment. En el moment dels fets, l’excursionista, veïna de Girona, anava amb tres companys més que també van caure a l’aigua, tot i que es van poder salvar, i un d’ells va donar l’alerta al 112.

Aquest matí s’ha reprès la recerca després que ahir a la tarda s’haguessin de suspendre la manca de llum i les condicions meteorològiques adverses. El cos ha estat localitzat a l’aigua a la zona de la Riera de Sant Aniol i ja ha estat rescatat i posat a disposició de la policia judicial, pendent de la seva identificació.

En la recerca, hi han participat participen l’helicòpter dels Bombers amb el Grup d’Emergències Mèdiques, 2 dotacions terrestres amb els GRAE i una unitat subaquàtica i 2 unitats canines. També efectius dels Mossos d’Esquadra i del SEM.

Un home mort a Ribesaltes

Un home es va morir ahir a Ribesaltes (Rosselló) quan l’aiguat s’enduia l’automòbil on anava. L’home, de setanta-tres anys, es va morir d’un atac de cor. Al Rosselló, al Vallespir i a l’Empordà la pluja ha estat molt intensa aquest cap de setmana.

La batllessa de Figueres, Marta Felip, va explicar que estudiaven la possibilitat de demanar la declaració de zona catastròfica pels efectes dels aiguats de la matinada passada. Creu que n’hi ha motius, però s’esperaran que baixi el nivell de l’aigua per comprovar el dany real. 

Felip tampoc no va voler fer una valoració dels danys econòmics, tot i que va assegurar que entre els causats als espais públics i als particulars la xifra serà elevada. Avui hi ha previst que s’instal·li a l’ajuntament un punt d’atenció per assessorar els damnificats.

Uns mossos disparen per fugir

Dos agents dels mossos d’esquadra de Figueres que ahir a la matinada controlaven el cabal de la riera de Vilamalla (Alt Empordà) van ser sorpresos per una crescuda sobtada que va arrossegar el vehicle on anaven. Eren les 2.43 hores de la matinada, sota el pont del Príncep de la N-II, quan l’aigua va fer lliscar el cotxe fins a la riera i va malmetre el sistema elèctric del vehicle, cosa que va impedir als policies d’obrir les portes i fer marxa enrere. Van intentar sortir del vehicle amb un trencavidres, però no va funcionar. Finalment, quan el vehicle ja s’havia començat a inundar, van disparar trets en un dels vidres laterals i van poder sortir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any