‘Jornada catalana’ a Sant Jaume de Galícia, amb referèndum inclòs

  • L'associació cultural Gentalha do Pichel dóna suport a la consulta del 9-N amb una rèplica per als seus socis

VilaWeb
Redacció
07.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Durant tota la setmana s’han fet en unes quantes ciutats de Galícia jornades dedicades a explicar la situació catalana amb vista a la històrica consulta de diumenge. Després de dos videofòrums sobre el documental ‘Adéu, Espanya?‘ a Lugo (dimarts) i Moaña (dimecres), organitzats per l’ANC Galiza i el comitè de solidaritat internacionalista Mar de Lumes, avui es fa una Jornada catalana a la seu de l’associació Gentalha do Pichel de Sant Jaume de Galícia, amb referèndum sobre el futur polític de Galícia inclòs.

Dos dies abans de la consulta del 9-N a Catalunya, els tres centenars de socis de Gentalha do Pichel són convidats a respondre si volen que Galícia sigui un estat i, en cas afirmatiu, si volen que sigui independent. L’urna s’instal·larà a la seu de l’entitat compostel·lana, on també es projectarà el documental ‘Història d’un futur‘ (20.00) i es debatrà posteriorment sobre el procés sobiranista català (20.40), amb representants de Mar de Lumes i l’ANC.

Referèndum ‘viral’

El referèndum sobre el futur polític de Galícia vol ésser un esdeveniment viral. Per això, Gentalha do Pichel ‘encoratja tots els centres socials, associacions culturals, juvenils, esportives, de veïns, etc. a qui agradi la iniciativa, de copiar-la lliurement’.

De fet, en les últimes hores algunes entitats més s’han adherit a la proposta: Cultura do País de Lugo, Artábria del Ferrol, CS Harar de Noia i CS Gomes Gaioso de la Corunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any