El govern espanyol es basarà en la pregunta per impugnar el nou 9-N

  • També podria argumentar que en els preparatius s'hi impliquen funcionaris de la Generalitat

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.10.2014 - 18:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Què impugnarà el govern espanyol de la votació del 9 de novembre? Doncs, segons fonts de la Moncloa citades per l’agència Europa Press, adduirà que la Generalitat manté la doble pregunta que ja tenia la consulta de la primera convocatòria, és a dir, si hom vol que Catalunya sigui un estat i, en cas afirmatiu, si hom vol que sigui independent. També al·legaran, segons les mateixes fonts, que en les instruccions l’administració hi ha implicat els funcionaris i els mossos d’esquadra, per més que no constin en cap ordre oficial.

El govern espanyol resta pendent de rebre l’informe urgent del consell d’estat abans de decidir quina via jurídica farà servir per recórrer contra el 9-N. La comissió permanent del consell d’estat aprovarà demà el dictamen, que és preceptiu però no vinculant. El dictamen serà enviat al consell de ministres, que podria decidir el recurs en la reunió de divendres. 

Segons Europa Press, la impugnació del govern espanyol es fonamentarà en dos punts: d’una banda, la pregunta, que és l’acordada el desembre del 2013; i, d’una altra, la implicació del govern català en la votació.

El govern espanyol considera que hi pot haver ‘cert frau de llei’ que el ministre de Justícia espanyol, Rafael Catalá, va argumentar així fa uns quants dies: ‘Pretenen aconseguir un resultat prohibit mitjançant un camí alternatiu.’

Informació relacionada: 

L’estat espanyol té base jurídica per a actuar contra el 9-N i les eleccions plebiscitàries?


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any