El PP vota per error contra el decret de TIL i el decret de símbols del govern balear

  • En una resolució presentada per la CUP al debat de política general del Parlament de Catalunya

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
17.09.2014 - 20:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Partit Popular ha votat a favor de la retirada del decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) i del decret de símbols del Govern de les Illes Balears. Ho ha fet per error en la votació d’una resolució sobre llengua i cultura presentada per la CUP i transaccionada amb CiU en el debat de política general del Parlament de Catalunya. D’aquesta manera, el PP ha aprovat, a més, d’instar ‘el govern del País Valencià a garantir l’escolarització en català per a totes les famílies que ho sol·licitin’. La resolució, que també ha votat favorablement el PSC, demanava de ‘prestar suport econòmic i jurídic a les plataformes i moviments populars que actuen en defensa de la llengua i la cultura catalanes als Països Catalans’.

La resolució, que ha estat aprovada amb els vots de CiU, ERC, PSC, PP, ICV-EUiA i CUP –tan sols Ciutadans hi ha votat en contra–, també demana de ‘convertir la cultura en una política pública prioritària equiparable a l’educació i la sanitat, de manera que progressivament se n’augmenti el pressupost per equiparar la despesa en percentatge de PIB als països de l’entorn’.

A més, s’ha aprovat d’instar ‘el govern espanyol perquè apliqui a la cultura l’IVA reduït i, per tant, retiri el percentatge del 21% que ara aplica’. I ‘convertir les administracions públiques en facilitadores de cultura en comptes de proveïdores’. I, encara, ‘articular un pla de formació de públics, la qual cosa implica convertir les humanitats en una àrea important dels currículums educatius’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any