Els advertiments del consolat dels EUA als nord-americans per la Diada

  • Els recomana per carta que evitin tots els actes i manifestacions que es faran el 10 i l'11

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.09.2014 - 12:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El consolat dels EUA a Barcelona ha adreçat una carta als ciutadans nord-americans que resideixen a Catalunya i als turistes amb una sèrie d’advertiments en relació amb la celebració de la Diada, aquest dijous vinent. La carta no té cap intencionalitat política.

El Departament d’Estat sempre fa aquest tipus d’advertiments quan hi ha grans esdeveniments de caràcter polític en qualsevol ciutat del món. Per comparació amb anteriors 11 de setembre aquest any la missiva és molt detallista, car l’ambaixada espera que la concentració de gent sigui extraordinària.

En la carta, es recomana d’evitar ‘els llocs on hi hagi manifestacions, protestes i concentracions’, destacant que ‘per més que les manifestacions pretenen ser pacífiques, hi pot haver confrontació i derivar en violència’. I afegeix: ‘No s’espera que hi hagi violència, però podria haver-hi algun conflicte’.

El consolat també informa dels talls de trànsit que hi haurà a Barcelona, en ‘el principal acte, en què milers de residents prendren part en una formació humana de la lletra V al llarg d’unes quantes milles en dues de les principals vies de la ciutat’.

I fa una llista amb els actes que es recomana d’evitar, incloent les marxes de torxes i l’acte commemoratiu al Fossar de les Moreres (en què assistiran Artur Mas i Núria de Gispert) del 10 de setembre. I del dia 11, el consolat posa al mateix sac l’acte que farà Alianza Nacional al Raval, l’ofrena a Rafel Casanova i la celebració de la V.

Ací podeu consultar el document, en pdf.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any