CiU ratifica la nova direcció amb la mirada posada al 9-N

  • Ramon Espadaler és el nou secretari general i Lluís Maria Corominas el secretari general adjunt

VilaWeb
ACN
30.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Convergència (CDC) i Unió (UDC) fan avui un consell nacional conjunt que ha de ratificar en els càrrecs Ramon Espadaler, com a secretari general de CiU, i Lluís Maria Corominas, com a secretari general adjunt, en substitució de Josep Antoni Duran i Lleida i Xavier Trias. La cita és la primera trobada de les dues formacions després de la confessió de l’ex-president Jordi Pujol, que va dimitir com a president d’honor de la federació.

Corominas, que serà nou secretari general adjunt, ha dit a l’ACN que aposta per aprofitar l’esdeveniment d’aquest dissabte com a punt de partida ‘d’una nova etapa’. Es tracta, segons ell, ‘d’agafar tot allò que teníem ja de bo i funcionava bé, i buscar tot el que podem fer per anar més enllà’, sobretot de cara a una tardor políticament molt important. ‘La federació de CiU, que ha estat un instrument vàlid, ha d’adaptar-se i ser més sòlida, per afrontar aquesta nova etapa i que sigui un instrument vàlid també per al futur’, ha assegurat Corominas.

És per això que el nou dirigent de CiU creu que ‘la federació, com a partit, encara pot tenir molt més marge’ i que ‘no sigui només la suma de dos partits’. Segons Corominas, ara és el moment que ‘aquesta solidesa es vegi en la manera com afrontem l’època que ens ve i donem resposta als ciutadans’. ‘Una de les funcions de la federació serà posar en valor la feina feta conjuntament. Es destaquen molt les petites discrepàncies que puguem tenir i no el que funciona bé. Aquest fet de donar més valor a la federació farà que es percebi la seva utilitat’, ha afegit.

Corominas, a més, ha tret importància al fet que uns o altres dirigents facin declaracions que puguin topar. Així, un dia després que el conseller Santi Vila hagi dit que el Tribunal Constitucional ha de ser ‘l’àrbitre’ de la consulta, el nou secretari general adjunt de CiU prefereix no posar l’accent en les ‘petites diferències’ que poden ressaltar fruit d’algunes manifestacions dins de CiU. ‘Fixar-se en una declaració més o menys afortunada i no fixar-se en què estem donant la cara a la crisi i tirant endavant el procés, és el que hem d’intentar millorar’, ha afegit, tot apuntant que ‘el que té més valor és el que fem’.

D’altra banda, Corominas ha demanat ‘respectar’ el procés intern que Unió ha engegat per decidir quina és la seva recomanació de vot de cara a la consulta del 9 de novembre. ‘Demano que no s’opini sobre el que farà Unió abans que ho decideixi’, ha reclamat, tot remarcant que ‘ICV-EUiA està en la mateixa situació i no veig que hi hagi tanta pressió’.

A més, Corominas no té cap mena de dubte que aquesta qüestió no trencarà la federació. ‘Fins ara sempre ens hem posat d’acord amb tot. No avancem esdeveniments. Si he de fer cas del que històricament ha passat, sempre ens hem posat d’acord. I amb molt de respecte al que representem uns i altres, perquè és la manera per continuar seguint junts i tirar endavant’, ha conclòs el dirigent de CiU.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any