L’ABC s’acarnissa amb Pujol, oblidant que el va fer espanyol de l’any

  • El diari va elegir l'ex-president 'espanyol de l'any' el 1985 · Avui considera que la confessió 'deslegitima' el procés independentista

VilaWeb
Redacció
27.07.2014 - 11:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diari ABC va elegir Jordi Pujol ‘espanyol de l’any’ el 1985. Havia estat reelegit president de la Generalitat per majoria absoluta, enmig de la polèmica per la querella de la fiscalia general pel cas Banca Catalana, i el 18 d’abril de 1985 la portada de l’ABC l’ocupava una gran fotografia de Pujol i un text que destacava ‘el seu servei a Espanya’. Gairebé trenta anys després, una altra imatge de l’ex-president ocupa avui tota la portada del diari, però amb un sentit ben diferent: ‘La confessió de Pujol deslegitima el desafiament sobiranista català’, titula.

El 1985 l’ABC destacava que Pujol havia ‘contribuït considerablement a fer visible la constitució i la monarquia democràtica que restaura les llibertats d’Espanya’, feia referència a la ‘maniobra contra el seu prestigi’ del govern espanyol i destacava que havia demostrat que el PSOE podia perdre les eleccions espanyoles del 1986.

Avui l’ABC aprofita la confessió de Pujol d’haver tingut diners a l’estranger sense declarar des del 1980 per carregar contra el procés independentista català.

L’acarnissament de l’ABC amb Pujol contrasta amb la cobertura que ha fet el diari de casos de corrupció com el protagonitzat per l’ex-tresorer del PP Luis Bárcenas, en què ha circumscrit el cas a la seva figura.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any