Espectacular diada castellera de les Santes a Mataró

  • Verds, Minyons i Capgrossos protagonitzen les millors Santes de la història, amb quatre 'gamma extra'

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Jordi Pujolar (ACN)
20.07.2014 - 16:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plaça Santa Anna de Mataró ha viscut les millors Santes de la història, amb tres colles en plena forma. Els Castellers de Vilafranca han portat a plaça dos castells de gamma extra, el 9 de 8 amb un enxaneta i el pilar de 8, mai descarregat abans per Santes. Els Minyons han dut també a plaça el 9 de 8 -amb tres enxanetes- i el 2 de 9 amb folre i manilles, com a castells de màxima dificultat. La colla local, els Capgrossos, s’han tret l’espina del 3 de 9 amb folre, un castell que se’ls resistia, per completar la ‘tripleta vilafranquina’. Durant la jornada s’han descarregat un total de sis castells de nou i només hi ha hagut dues caigudes, en el pilar dels egarencs i en l’intent de torre dels Verds.

Els Minyons de Terrassa han començat amb força la diada de Les Santes de Mataró, descarregant el primer gamma extra de la jornada, el 2 de 9 amb folre i manilles, d’un total de quatre que s’han vist aquest diumenge a Mataró. Aquest castell ja l’havien carregat els Minyons a la seva festa major, però no el descarregaven des del 2012.

La colla local i els verd han obert plaça també amb castells de nou. Els Capgrossos han tirat amunt el 4 de 9 amb folre, el quart d’aquest any. Els de Vilafranca, per la seva banda, han descarregat un castell genuïnament ‘santero’, el 3 de 9 amb folre, una construcció que han portat cada any per la festa major de Mataró.

Aquesta mateixa construcció de tres l’han descarregat els Capgrossos en segona ronda, un castell que tenien travessat. És la primera vegada que l’assoleixen aquesta temporada i per Les Santes no l’aconseguien fer des del 2010. La fita, diuen, els permetrà afrontar amb més optimisme la segona part de la temporada.

Els Minyons han triat el 4 de 9 amb folre en segona ronda, descarregant-lo amb una gran defensa a quarts en la baixada i que es converteix en el 4 de 9 amb folre número 100 de la colla. Els Verds han fet llenya en un primer intent de torre de nou i en la ronda de repetició han optat per descarregar un imponent 9 de 8 amb una única enxaneta.

La tercera ronda s’ha tancat amb un altre majestuós 9 de 8 dels Minyons de Terrassa, en aquesta ocasió amb tres enxanetes. Aquesta construcció, d’extrema complexitat, ha servit per posar la cirereta a una excel·lent actuació dels egarencs. Era el tercer de la temporada per als Minyons. Els de Vilafranca han optat pel 4 de 9 amb folre.

Els Capgrossos han tancat també una excel·lent diada, descarregant el 4 de 8 amb l’agulla, completant així una ‘tripleta vilafranquina’: 3 de 9 amb folre, 4 de 9 amb folre i 4 de 8 amb l’agulla. Després d’unes anteriors edicions de Santes més accidentades, la colla local ha completat amb èxit la seva jornada més important de l’any.

La ronda de pilars ha mantingut el nivell de la jornada. Els Verds s’han atrevit amb el pilar de 8 amb folre i manilles, un altre gamma extra que ha servit per arrodonir l’actuació dels Castellers de Vilafranca després de la caiguda de la torre. La colla local dels Capgrossos han tancat amb el pilar de set amb folre. Els de Terrassa també l’han provat, però només l’han pogut carregar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any