Lídia Heredia para els peus a Joaquim Coll pels atacs contra la pluralitat de TV3

  • 'Li demanaria que girés el cap i veiés la tertúlia que tenim', etziba al portaveu de Societat Civil Catalana

VilaWeb
Redacció
15.07.2014 - 11:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Considerem que als mitjans públics catalans no hi ha pluralitat ideològica. És una evidència’, deia avui al matí el portaveu de Societat Civil Catalana, Joaquim Coll, en una entrevista als ‘Matins de TV3‘. Aquesta entitat antiindependentista ataca ara i adés la televisió pública catalana, i avui Coll hi ha tornat mentre hi era entrevistat. La periodista Lídia Heredia li ha parat els peus: li ha recordat que feia dues setmanes que provaven d’entrevistar-lo i li ha fet veure la pluralitat de punts de vista ideològics en la tertúlia que es fa al programa.

Heus ací el vídeo de la topada entre Herèdia i Coll:


Joaquim Coll als Matins per vilawebtv

La conversa ha anat així:

—Lídia Herèdia [L. H.]: Fa quinze dies que els vam convidar i ens hauria agradat molt que fossin al programa l’endemà del dia que es van reunir amb Artur Mas. En aquell moment no van poder atendre la nostra petició i els va molestar que l’endemà es parlés de la reunió que havien tingut amb Mas.

—Joaquim Coll [J. C.]: No vam poder venir perquè tenim unes altres feines i no estem a disposició dels mitjans immediatament. Considerem que als mitjans públics catalans no hi ha pluralitat ideològica. És una evidència. Malauradament, TV3 només té un programa, que és la independència, i és bastant censurable.

—L. H.: Li demanaria que girés el cap i veiés la tertúlia que tenim.

—J. C.: No parlo de la tertúlia d’avui. Hi ha una obsessió pel tema. Des dels mitjans públics s’excita i s’alimenta aquest debat.

—L. H.: Puc parlar per aquest programa. I els vam convidar des del primer moment l’endemà de l’entrevista amb el president Mas, hem continuat insistint. I no es tracta d’excitar debats, sinó de parlar de debats que hi ha damunt la taula. Vostès han fet alguna acusació de manipulació i de manca de pluralitat, i fins i tot ha sortit el meu nom. Ahir em vaig prendre la molèstia de reescoltar aquella tertúlia i en la meva opinió no hi ha cap insult, hi ha opinions molt discrepants

—J. C.: L’ús de quintacolumnista no em sembla gaire amable

—L. H.: Entra dins dels límits de la llibertat d’expressió, i li ho volia explicar.

—J. C.: No es pot establir cap apartheid ideològic.

—L. H.: En aquesta tertúlia hi ha cinc tertulians i intentem representar la pluralitat. I fer servir el que va passar en una tertúlia per fer un atac genèric… Comprendrà que em defensi.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any