Exercicis militars al Pallars dels alumnes de l’escola de Talarn

  • Tres-cents cinquanta alumnes de sergent hi han participat durant cinc dies

VilaWeb
VilaWeb
ACN
03.07.2014 - 17:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tres-cents cinquanta alumnes de sergent de l’exèrcit espanyol han participat durant cinc dies dels exercicis militars ‘Minerva’ que s’han fet per primer cop al Pallars. Són els alumnes de l’Acadèmia General Bàsica de Sub-oficials de l’exèrcit espanyol de Talarn (Pallars Jussà), que rebran el despatx el pròxim dijous. Fonts de l’exèrcit han explicat que es tracta d’exercicis enfocats a l’ensenyament militar per tal de reforçar la formació dels sergents que surten de l’Acadèmia en missions internacionals.

Han participat a les pràctiques militars un total de tres-cents sergents, tres-cents quaranta-set homes i trenta dones, de sis acadèmies militars i trenta-dos professors. Les pràctiques han comptat amb la col·laboració de Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i altre personal civil, en total més de sis-centes persones.

Podeu veure una mostra dels execicis en aquest vídeo:


Exercicis militars al Pallars dels alumnes de l… per vilawebtv

Un dels responsables de planificació dels exercicis, el Brigada de Cavalleria, Alejandro Alonso, ha afirmat que ‘és la primera ocasió en que la promoció està tota junta a Talarn, gràcies a aquestes pràctiques s’ha aconseguit reunir-los a tots per primera vegada’.

Els alumnes han participat en activitats com tir de precisió i combat, preparació i protecció d’un comboi, combat en població, descontaminació, detecció d’artefactes i desactivació, reconeixement d’itinerari, recuperació de vehicles o xarxa de transmissions.

El coronel i director de l’Acadèmia, José Andrés Luján, ha valorat les pràctiques ‘molt positivament’ i ha dit que ‘espera que es tornin a repetir en el futur’.

Les pràctiques han rebut aquest dijous la visita del director de Divisió, Ensenyança, Destrament i Avaluació, el General Mariano Bayo, i també hi han de diferents alcaldes de la comarca, com el de Talarn, Isona o Conca d’Allà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any