Mas demana a ERC ‘que tingui dos dits de front i no s’equivoqui’ atacant CiU

  • El president lamenta que els republicans 'burxin' la federació i els demana 'responsabilitat per no trencar el consens'

VilaWeb
VilaWeb
ACN
21.05.2014 - 22:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat a ERC que ‘tingui dos dits de front i no s’equivoqui’ atacant CiU, perquè ‘després els errors es paguen molt cars’. En un míting a Tarragona, Mas ha lamentat que els republicans ‘burxin’ la federació en aquesta campanya electoral, i els ha demanat ‘responsabilitat per no trencar els consensos que Catalunya necessita més que mai’. ‘Nosaltres, quan parlem de nosaltres, no ens cal parlar malament dels altres’, ha apuntat el també president de CiU després que s’hagi conegut un vídeo electoral d’ERC que alerta contra Josep Antoni Duran i Lleida, líder d’UDC.

Mas ha lamentat que a mesura que avança la campanya electoral, ‘alguns es posen neguitosos i comencen a burxar’ CiU, potser, ha dit, perquè veuen la seva mobilització. A aquests els ha recordat que després del 25 de maig ve el 26 i els ha demanat responsabilitat. ‘Nosaltres sabem que si no s’actua amb responsabilitat, es trenquen els consensos que Catalunya necessita més que mai’, ha apuntat.

En aquest sentit, ha desitjat que aquests propers dies ‘s’imposi aquest criteri positiu, que tothom tingui dos dits de front i ningú s’equivoqui, perquè després els errors es paguen molt cars’.

Terricabras afirma que la llista d’ERC reforçarà més el procés sobiranista que els candidats 2 i 3 de CiU

Per la seva banda, el cap de llista d’ERC a les europees, Josep-Maria Terricabras, no ha aturat els atacs i ha arribat ‘enrabiat’ al míting electoral a l’Auditori Tecnocampus de Mataró. No li ha agradat que des de CiU s’hagi insistit en què el procés sobiranista quedarà debilitat si ERC és la força més votada. ‘Això és mentida’, ha exclamat. Els arguments els ha esgrimit a continuació. ‘Nosaltres tenim l’única llista nacional de debò’, ha indicat en referència a una llista centrada en els Països Catalans. A CiU, en canvi, no passa el mateix. El número 2, per exemple, correspon al PNB. ‘Qui serà més fidel, un candidat basc que té un projecte nacional diferent o nosaltres? I el número 3, d’Unió, passaria a integrar-se al Partit Popular Europeu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any