Navarro calla ara sobre la presumpta agressió

  • La dona que s'hi va encarar relata els fets a VilaWeb · Va retreure-li com l'havia tractada el 2004, quan s'havia queixat de l'estat de la senyera que hi havia a la casa de la vila

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
15.05.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La dona d’Ullastrell acusada d’haver agredit Pere Navarro el 27 d’abril a la catedral del Sant Esperit de Terrassa va relatar ahir a VilaWeb els fets d’aquell dia. M. P. C., de seixanta-tres anys, no va voler afegir més coses a l’explicació que havia donat dimarts als mossos d’esquadra i que és fonamentalment la que va fer pública el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, però sí que va aportar-hi algun matís significatiu. En canvi, un cop feta pública la versió de la dona, Navarro va decidir d’amagar-se i no parlar més sobre aquest afer. Ahir va negar-se a parlar-ne als mitjans que li ho demanaven.

El matís afegit per la dona és que el dia que es va encarar amb Navarro, el 27 d’abril, no li va pas retreure que el 2004, quan era batlle, tingués bruta la bandera catalana de la casa de la vila; li va retreure la resposta d’ell, quan li va dir ‘ets una mal educada.’

M. P. C. –que no vol que el seu nom es faci públic– explica a VilaWeb que quan va veure l’ex-batlle el diumenge 27 d’abril proppassat, a la catedral, li va voler recriminar aquell tracte de l’any 2004. Se li va acostar per l’esquena, li va fer un copet a l’espatlla i se li va encarar. Navarro li va demanar: ‘Ja t’has pres la pastilla?’ i, en sentir-ho, M.P.C. li va etzibar: ‘Ets un fill de puta.’

Una altra cosa que ha explicat, i que dimarts Espadaler no va esmentar, és que havia enviat una carta de disculpa a Pere Navarro. Una carta que també va facilitar als mossos d’esquadra.

A part aquests matisos, la resta d’informació és la que ja va donar el conseller, qui, a més, va dir que, segons la dona, l’incident no tenia cap relació amb el procés sobiranista de Catalunya.

La instrumentalització de Navarro

Però el relat que fa M. P. C. no és pas el que van explicar Navarro i el PSC el dia dels fets. Navarro, que en primera instància es va posar en contacte amb l’agència EFE, digué que la dona li havia clavat un cop de puny, a més d’insultar-lo, i de seguida va vincular la suposada agressió amb el procés sobiranista i amb el ‘clima de crispació’ que segons ell hi ha a Catalunya.

L’endemà, va concedir entrevistes a un reguitzell de mitjans espanyols per explicar la seva versió i insistir que tot era un símptoma d’una situació de tensió i de crispació a Catalunya per causa del procés d’independència. Aquell dilluns, en un acte a Barcelona amb la candidata del PSOE a les europees, Elena Valenciano, Navarro va arribar a respondre això als assistents, tal com recollia La Vanguardia: ‘Però tenia força, eh? Collons, sí, sí… Encara em fa mal.’ I en una entrevista a TVE va aprofitar tot l’enrenou per atacar el president d’ERC, Oriol Junqueras, a qui va retreure que no li hagués telefonat per solidaritzar-se amb ell.

Navarro va tardar tot un dia a presentar la denúncia als mossos, tal com li havia recomanat Espadaler i després d’una gran pressió mediàtica i política. Des d’aleshores fins ahir no s’havia sabut pràcticament cap dada que permetés d’esclarir els fets.

Dimarts el cas va fer un tomb, quan un familiar de la dona es va posar en contacte amb el Departament d’Interior i va explicar que ella els havia comunicat els fets poca estona abans. Els familiars volien saber com s’havia de comunicar el cas a la policia.

Amb aquests indicis, els mossos va prendre declaració a la dona a la comissaria de Cerdanyola del Vallès.

Havent recollit aquesta informació, el conseller mateix va parlar amb Navarro i, més tard, els mossos es van adreçar a la seu del PSC on li van mostrar fotografies. Tanmateix, ell no va saber reconèixer la dona, adduint que se li havia acostat per l’esquena i l’havia vista pocs segons abans d’entrar a l’església. En canvi, la seva muller sí que la va reconèixer.

Dimarts, M. P. C. va ser posada en llibertat tot esperant que un jutjat de Terrassa la cités a declarar per una falta de lesions o de respecte a l’autoritat o fins i tot un delicte d’atemptat a l’autoritat. Els mossos van donar pràcticament per acabada la seva tasca i es van posar a disposició del jutge.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any