Els empresaris catalans fan pinya per la consulta

  • Una vintena d'entitats es reuneixen al cap de Sant Sebastià, a Palafrugell, per signar el 'Manifest del far'

VilaWeb
Redacció
08.05.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Representants d’una vintena d’entitats empresarials del país es reuneixen avui al far de Sant Sebastià, a Palafrugell, en un gran acte en favor del dret de decidir i de la consulta del 9 de novembre. Serà aquest matí, i hi assistiran membres de les cambres de comerç catalanes i organitzacions empresarials de Catalunya, que signaran l’anomenat ‘Manifest del far’. 

L’acte és promogut pel Grup Impuls per Girona (GIG), format per les cambres de comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, i les patronals FOEG, Pimec i el fòrum Carlemany. Aquest grup va publicar fa dos mesos un manifest unitari per a donar suport incondicional al Pacte Nacional pel Dret de Decidir i comprometre’s a respectar la decisió que prengués el poble de Catalunya.

Aquella presa de posició arribava pocs dies després de les declaracions de Foment del Treball i la CEOE desmarcant-se del procés sobiranista. Aleshores van dir que el seu pronunciament era ‘un punt de partida’ i van animar entitats i organitzacions a afegir-s’hi. La fase següent és el ‘Manifest del far’, que se signarà avui, ‘molt semblant’ al que va signar el GIG al febrer, segons el Punt Avui. 

D’aquesta manera, les principals entitats empresarials del país fan costat al procés activat pel Parlament de Catalunya per respondre a la voluntat popular de fer una consulta sobre la independència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any